„Legolendas 2016“ „Ateities prietaisas, įrenginys“

Mokslų metų užbaigimo šventės dieną Vaikų dienos centro vaikai sulaukė svečių, centro veiklos rėmėjų UAB „Apto IT“ atstovų. Vaikų dienos centrą ir UAB „Apto IT“ sieja jau beveik metus trunkantis gražus bendradarbiavimas. Bendrovės vadovai skatina vaikus ieškoti naujų idėjų ir kurti tai, kas būtų įdomu ir nauja, o ateityje, galbūt, pritaikoma realiame gyvenime. Šį pavasarį Vaikų dienos centre vykstant konkursui „Legolendas 2016“, jie pasiūlė įsteigti specialią nominaciją „Ateities prietaisas, įrenginys“.  Mintis buvo puiki! Ir ko tik vaikai nesukūrė iš lego kaladėlių,  pakerėdami visus savo išmone. Ką gali žinoti, gal po kelių metų jų darbeliai, idėjos, mintys taps realybe. Vien ką pasako pavadinimai: „Vaikštantis namas“, „Išmanusis žemėlapis“, „Masažuojančios šildančios kojinės“, „Išmanusis puodelis“, „Atliekų tvarkytojas“, „Nedūžtanti raketa“, „Neskęstantis laivas“, „Sprogdintojas robotas“, „Laiko mašina“, „Valtis- namas“, „Akiniai“, „Gaisrinė“, „Batas“ „Ateities liftas“, „Išdykėlis robotukas“, stalo žaidimas „Monstriuko namai“, „Spyna-rubikas“, „Policijos lėktuvėlis“, „Filmavimo robotas“, „Kvepianti gėlė“, „Vėjo žymeklis“…

O paskutinę mokslo metų dieną UAB „Apto IT“ vaikus nudžiugino savo netikėtu apsilankymu ir dovanomis. Ypatinga svečių susitikime su vaikais buvo tai, kad nei vienas darbas, nei vienas vaikas neliko nepastebėtas – UAB „Apto IT“ atstovavę Irmantas ir Tomas paminėjo kiekvieno konkurso dalyvio vardą, apibūdino kiekvieną  darbą papasakodami įspūdžius iš darbų vertinimo balsavimo „Apto IT“ bendrovėje. Vertindami vaikų sukurtus darbelius, svečiai vieniems sakė, kad idėjas galima net „patentuoti“,  kitiems patarė darbus dar tobulinti, kai kuriuos sukurtus prietaisus jau dabar norėtų turėti namuose. Įmonės darbuotojų balsavimu daugiausiai balų pelnė Sauliaus Pijaus Nikolaičio darbai, kurie žavėjo fantastiškomis idėjomis. Jo „Vaikštantis namas“ laimėjo pagrindinį prizą, nedaug atsiliko Luko Sabecko ir Kristupo Jansavičiaus „Išmanusis žemėlapis“. Trečia vieta atiteko Kamilės Kuncaitytės darbui „Akiniai“. Daug pagyrų sulaukė Miglės Kupstaitytės, Guodos Kazakauskaitės, Kotrynos Urbanavičiūtės lego darbelis „Išmanusis puodelis“. Prizais apdovanoti Dovydas Sabakonis, Marija Gafurova, Austėja Urbanavičiūtė, Erikas Striūpaitis, Domantas Petkevičius, Matas Liudžius, Edas Tamulevičius.

Džiaugiamės, kad vaikų kūrybines idėjas vertina ir remia  kūrybingų jaunų žmonių įmonė, kurios pagrindinė veikla susijusi su informacinėmis technologijomis.

Sakome ačiū įmonės vadovams ir visiems darbuotojams!

« 1 2 »

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *