Vasaros stovykla „Saulutė“

Birželio 1-10 dienomis Vaikų dienos centro vaikai rinkosi į vasaros stovyklą „Saulutė“. Čia vaikai turėjo galimybę užsiimti pažintine, kultūrine, sportine veikla. Visą šį laiką stovyklėlėje aidėjo skardus  ir nuoširdus vaikų juokas, gera nuotaika, buvo nuostabus oras. Stovyklautojai įsiamžino saulytei dovanodami spinduliukus – savo rankyčių šilumą. Net 23 rankytės su vardais sušildė „Saulutės“ stovyklėlę. Čia vaikai žaidė, pūtė burbulus, šoko, sportavo, piešė, kūrė taisykles, šūkį.

Su nekantrumu vaikai laukė antradienio – edukacinio, ekologinio, tiriamojo žygio po vieną iš Nemuno raguvų. Kaip visada mums į pagalbą atėjo istorijos mokytoja G. Kazarian. Žygis prasidėjo nuo Kančių kelių memorialo kalnelio, kur mokytoja papasakojo vaikams apie tremtį, baisius žmonių išgyvenimus, senolių prisiminimus. Vaikai skaitė ant akmenų užrašytas Sibiro vietoves, kur lietuviai buvo ištremti. Vėliau mokytoja papasakojo trumpą miestelio istoriją, kurioje svarbią vietą užėmė Plokščių pieninė. Ji gamino olandiškus sūrius, kurie buvo eksportuojami į užsienio valstybes. Vaikai sužinojo, kurioje vietoje ši pieninė buvo, kokios technologijos, kaip vanduo atkeliaudavo iš šaltinių. Tą vandens kelią kartu su mokytoja ir nuėjome, aptikdami Nemuno raguvoje šaltinių, šulinių ir netgi prieškario laikų vamzdžių, kuriais vanduo ir atkeliaudavo į pieninę. Teko vaikams ne kartą įveikti atrodo neįveikiamas kliūtis- išvirtusių medžių brūzgynus, šlapynes, kad galėtume toliau tęsti žygį. Vaikai su mokytojomis pasidalino svarbiomis gamtoje išlikimo paslaptimis, stebėjo medžius, augalus, vandens tėkmės kryptį. Grįždami aplankėme mokytojos sodybą, esančią nuostabiame gamtos prieglobstyje, pasidžiaugėme jos auginamomis avytėmis. Nors dar norėjosi vaikams pasisėdėti, pasišnekučiuoti, bet laukė grįžimas namo, aplankant miestelio sūpynes. Pamojavome mokytojai ir jos šuniukui Ruzgui (Niurzgui Urzgui), kuris visą kelią mus ištikimai lydėjo žygyje. Esame labai dėkingi mokytojai G. Kazarian už šį nuostabų žygį, kuriame mes ne tik išbandėme savo jėgas, bet ir sužinojome miestelio istoriją, rinkome šiukšles raguvoje.

Labiausiai vaikai laukė sporto dienos. Pirmiausia susiskirstė komandomis. Taip atsirado „Gudruoliukai – Kleckiukai“ ir „Nutrinta linija“. Pirma užduotis- komandinės orientacinės varžybos, kurias sėkmingai įveikė abi komandos. Vėliau jėgas išbandė kvadrato varžybose. Trečioji rungtis – ilgosios šokdynės šuoliukai. Kaip ir linkėjo vaikų dienos centro vadovė auklėtoja T. Juškaitė, nugalėjo draugystė, gera nuotaika, smagus pasibuvimas kartu-abi komandos surinko vienodai taškų ir pasidalino saldžiais prizais. Įtemta kova vyko ir individualiose rungtyse – baudų metimo, smiginio, kamuoliuko mušinėjimo. Kad įvyktų ši smagi sporto diena, esame dėkingi mokytojams I. Žilaitienei ir R. Leščevičiui.

Kaip šaunu, kad mūsų stovyklėlėje „Saulutė“ buvo šilta, jauku ir smagu, kaip gera, kai vienoje vietoje susirenka tokie nuostabūs vaikai.

Geros, smagios, šiltos ir saugios vasaros, vaikai!!!

« 1 10 »

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *