Šokis kaip raktas į save ir į mus supantį pasaulį

Lapkričio 11 dienos Vaikų dienos centro vaikai laukė su nekantrumu – pirmąkart vyko Šokių konkursas.

Dienos centre dažnai skamba šokių muzika. Vaikai mėgsta šokti – kas žiūrėdami į interaktyviąją lentą bando atkartoti judesius, kas patys girdėdami muziką juda. O juk šokis – tai savęs išraiška judesiu, emocijų, nuotaikų, jausmų, minčių interpretacija kūnu. Kiekvienas iš mūsų judame unikaliai. Šiame šokių konkurse vaikai bandė atrasti save. Net aštuoni vaikai ruošė individualius šokių pasirodymus, kiti kūrė grupes (jų buvo  septynios). Patys ieškojo muzikos, kūrė žingsnelius, galvojo judesius.

 Kiekvienas pasirodymas buvo unikalus, prikaustantis dėmesį. Šokėjai ieškojo akcento, išskirtinumo pasirodyme, kad sužavėtų ir atkreiptų žiūrovų dėmesį, tarp kurių buvo ne tik dienos centro draugai, bet ir jų tėveliai, mokytojai bei komisija – mokytojos Violeta ir Sandra bei tėvelių atstovė Jūratė. Jos negailėjo pagyrų. Artistiškumas, originalumas, kūrybiškumas, pasitikėjimas savimi, plastiškumas, meniška šoksena, puikios šokio kompozicijos, sceninė kultūra – tokie žodžiai skambėjo komisijos lūpose.

Vaikų dienos centro vadovė džiaugėsi vaikų tolerantiškumu, pagalba, patarimais, kantrybe vienas kitam besiruošiant pasirodymui. Džiaugėsi, jog jie nugalėjo scenos baimę. Jie visi yra šokio mylėtojai, laimėtojai ir nugalėtojai!

« 1 4 »

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *