,,Papuošk bibliotekos duris“

Vasario -7 d. visoje Europoje minima kaip saugesnio interneto diena, kurios tikslas – skatinti moksleivius saugiai ir atsakingai naudotis internetu. Biblioteka prisidėdama prie šios  gražios iniciatyvos, pakvietė moksleivius dalyvauti konkurse  ,,Papuošk bibliotekos duris“, vadovaudamiesi saugesnio  interneto dienos šūkiu „Skatinkime pokyčius: vienykimės dėl geresnio interneto“. Moksleiviai kartu su mokytojais mielai prisijungė prie šios iniciatyvos.

Kompoziciją  ant bibliotekos durų pavadino „Saugu, kaip mano kieme“ nes, vis dažniau pastebimas stabilumo, tikrumo ir saugumo jausmo trūkumas.

Savo „Durimis“ biblioteka kviečia visus internete „gyventi“ saugiai, kaip pas save kieme. Ir tiki, kad praeities tradicijos, suformuotos ant stipraus vertybinio pagrindo bei nūdienos tikrovė taps viena nedaloma erdve, kurioje saugiai jausis kiekvienas.

Mokyklos bendruomenės nariai, aptarę saugaus interneto sampratą, sukūrė idilišką kaimo sodybos vaizdą – kaip stabilumo, tikrumo ir saugumo simbolį.

Akcijoje dalyvavo 1-10 klasių mokiniai kartu su klasių auklėtojomis. Iniciatyvą palaikė mokyklos bibliotekininkė Ilona Krištolaitienė, socialinė pedagogė Neringa Pilypaitienė. Kūrybinės idėjos autorė – dailės mokytoja Rasita Gokdere.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *