„Piliakalnių legendos“

Dažnai kalbame, kad piliakalniai yra lietuvių tautos tapatumą stiprinančios vertybės, tačiau jų reikšmę ir vertę plačiau analizuojame retai. 2017-uosius metus Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė Piliakalnių metais. Seimo priimtame dokumente akcentuojama, kad piliakalniai yra baltų kultūros ir ankstyvosios Lietuvos valstybės simbolis, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valstybingumo liudijimas ir tautinio atgimimo sąjūdžio įkvėpimo šaltinis.

Švėkšnos ,,Saulės“ gimnazija inicijavo moksleivių darbų konkursą knygų skirtukų gamybai  ,,Piliakalnių legendos“. Mūsų mokyklos visų klasių mokiniai aktyviai įsijungė į akciją – kūrė knygų skirtukus puošdami juos piliakalnių motyvų piešiniais ir parašydami po trumpą legendą.

Pasitikdami Lietuvos Nepriklausomybės šventę jau galėjome džiaugtis knygų skirtukų paroda. Parodai pateikta net šešiasdešimt devyni puikūs darbai. Geriausi darbai bus siunčiami į antrojo etapo konkursą. O mokyklos bendruomenė dėkoja visiems knygų skirtukų kūrėjams!

Plokščių seniūnijoje turime tris piliakalnius – Vaiguviškių, Šilvėnų kaime esantį Piliuką ir Stulgių kaime stūksantį Šančių. Dėl sunkiai pasiekiamos jų vietos, piliakalniai retai lankomi. Bet norisi tikėti, kad ši pirmoji akcija bus tik pradžia mūsų darbų, skirtų Piliakalnių metams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *