Margučių marginimo popietė

Tuoj pradės žaliuoti žolė, skleistis pumpurai, o mes švęsime didžiausią pavasario šventę – Velykas. Tai atsinaujinimo ir džiaugsmo šventė, kuri į namus atneša gėrį. Kiaušinis – užgimstančios gyvybės simbolis. Todėl saulėtą ir šiltą ketvirtadienio popietę Plokščių bibliotekininkė Ilona Krištolaitienė visus pakvietė į mokyklą pasidalinti kiaušinių marginimo būdais.

Galina Puidokienė pasakojo, kad dekupažo technikos akcentus galima pritaikyti ir puošiant margučius. Jums reikės plonų servetėlių, o norimas detales iškirpti ir ant virtų kiaušinių priklijuokti skiestu lipalu. Tai galima padaryti ir natūraliu būdu – vietoj klijų naudojant žalio kiaušinio baltymą. Ypač puikiai atrodo ant baltų kiaušinių priklijuoti ornamentai, kurių fonas taip pat yra baltas.

Šiam kiaušinių marginimo būdui nereikia jokių ypatingų priemonių. Dažams pasigaminti Jums reikės svogūnų lukštų ir acto. Nudažome kiaušinius natūraliais ar sintetiniais dažais. Mažu peiliuku išskutinėjame įvairiausius raštus. Marginimo esmė yra tokia: peiliuku nuskutamas viršutinis dažų sluoksnis ir pradeda matytis apatinis, baltas kiaušinio lukštas. Geriausia skutinėti balto lukšto kiaušinius.

„Saulučių skutinėjimas ant kiaušinių – tai viltis, kad metai bus saulėti, žvaigždučių skutinėjimas – laukams netrūks šviesos nei dieną, nei naktį, žalčiukų skutinėjimas – pavasarį pabus gyvybė“, -pasakojo Z.Nikolaitienė.

Lolita Bavarienė pasidalino vienu gražiausių ir natūraliausių Velykinių kiaušinių marginimo būdu – vašku. Tokiu būdu dažyti kiaušiniai ne tik puošia Šv.Velykų stalą, bet ir kiekvienais metais jie vis kitokie, unikalūs, nepakartojami.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *