Istorijos naktis Plokščiuose

Plokščių mokykla daugiafunkcis centras įsijungė į nacionalinį projektą „Dovana Lietuvai“. Šią savaitę, švęsdami kaimynų dieną, sugalvojome akciją, kurioje mūsų pilietiškumo raiška atsirastų įdomioje mums patiems ir mūsų kaimynams veikloje. Gegužės 25 dienos vakarą visus pakvietėme į akciją „Istorijos naktis Plokščiuose“. Tai muziejuje prasidėjęs naktinis kaimynų žygis Plokščių pažintiniu taku su

istorijos stotelėmis. Žygio vadovo pareigos buvo patikėtos Šakių rajono tarybos nariui, buvusiam Plokščių mokyklos mokiniui Tautvydui Šukiui.

Istorijos naktyje dalyvavo mokyklos, seniūnijos ir  ambulatorijos atstovai, menų kolektyvų žmonės, jaunimas, seniūnijos bendruomenių nariai ir svečiai iš kitų rajono vietų. Jau po 24 valandos prie laužo laukė karšta sriuba.

Įspūdžiai patys geriausi – buvimo kartu džiaugsmas ir nepakartojami keliavimo bekele patyrimai, naujas nors daugeliui ir kažkelintą kartą atkartotas pasididžiavimo savo krašto istorija jausmas,  suvokimas, kad gyvename nuostabiausiame krašte.

Išties visi turėtume labai mylėti Plokščius. Ir kaip sakė žygio vadovas „jei dar nespėjome Plokščių įsimylėti, įsimylėkime dabar“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *