Varžytuvėse „Atverk tautos lobynų gelmes“

Jau ne pirmus metus Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras  vykdo etnokultūrinį projektą „Mūsų lobynai“, kurį sudaro varžytuvės „Atverk tautos lobynų gelmes“ ir mokinių, gebančių kalbėti tarmiškai, varžytuvės „Tarmių lobynai“.

Šiais metais projektas skiriamas Tautinio kostiumo metams. Įgyvendinant šį projektą yra išryškinti Lietuvos etnografinių regionų savitumą atspindintys dalykai – tautiniai rūbai, papročiai, tarmės ir patarmės, tautosaka, muzikinis folkloras, kulinarijos paveldas. Projekto rengėjai  siekia skatinti mokinius domėtis etnokultūra bei puoselėti protėvių tradicijas, perimti etnines dorines normas kaip šiandienos gyvenimo ir sugyvenimo pagrindą.
 

Šiais metais mūsų mokyklos mokinių komanda, vadovaujama muzikos mokytojos Astos Grigaitienės, technologijų ir dailės mokytojos Rasitos Gokdere, sudalyvavo regioninėse varžytuvėse „Atverk tautos lobynų gelmes“, kur užėmė 1-ąja vietą, ir iškovojo kelialapį į respublikinį konkurso etapą. Šiame etape, vykusiame Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre Vilniuje dalyvavo komandos iš penkių Lietuvos etnografinių regijonų. Plokštiečiai čia  iškovojo garbingą antrąją vietą.

NUOTRAUKOS…>

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *