„Visa Lietuva šoka“

Rugsėjo 15 dienos pavakarę Plokščių miestelio ir apylinkių žmonės taip pat prisijungė prie visoje šalyje vykusios akcijos „Visa Lietuva šoka“.

Susirinkę Plokščių mokykloje daugiafunkciame centre neabejingi savo karšto kultūrai plokštiečiai ir svečiai smagiai sukosi skambant „Vaiguvos“ etnografinio ansamblio (vad. Asta Grigaitienė)  melodijoms. Liaudies šokio žingsnelių dalyvius mokė Violetos Mikelaitytės vadovaujami jaunieji šokėjai ir moterų šokio kolektyvo „Virangė“ narės.  Daugybę liaudies šokių mokantys jaunučiai akcijos dalyvius mokė šokti „Oirą“, „Mikitą“, „Ciceliukę Marceliukę“, „Oželį“, „Šyvį“, „Mešką“, „Antaną“, šokį „Ėjo gudas per kiemaitį“, o pabaigoje visi smagiai trypė šokdami „Suktinį“. Etnografinio ansamblio „Vaiguva“ nariai pakvietė šokėjus prisiminti senuosius ratelius, kuriuose ir maži, ir vyresni nestokojo geros nuotaikos bei apsukrumo.

Smagi nuotaika  suvienijo visus, prisijungusius prie akcijos, nes šokdami žmonės patiria tikrą džiaugsmą, o mokymasis vieniems iš kitų suteikia daugiau bendrystės, ypač kai mažas šokėjas nuoširdžiai žingsnelių moko kur kas vyresnį, globėjiškai į ratą kviečia dar mažesnį. Šokant išnyksta pareigos, amžiaus skirtumas ar kasdieniai rūpesčiai. Patys šauniausi, aktyviausi ir ištvermingiausi šokėjai buvo apdovanoti akcijos ženkleliais, o visi dalyviai jėgas atgavo pasivaišinę arbatos puodeliu ir jau antrus metus mamos Ingrydos Masaitienės iškeptu didžiuliu tortu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *