Mokytojų diena

Spalio 6 dieną Plokščių mokykloje buvo minima Tarptautinė mokytojų diena. Šiais metais mokytojai buvo pakviesti į šventę, pavadintą „Rudens kilimu“.  Pirmoji pamoka buvo skirta susitikimams su klasių auklėtojais.  Mokiniai pasveikino savo mylimus mokytojus ir klasių auklėtojus, kalbėjosi apie mokytojo profesijos žavesį, kasdienybę, pašaukimą. Vėliau visa mokyklos bendruomenė buvo pakviesta į sveikinimų mokytojams koncertą. Žaismingoje programoje, pavadintoje „Rudens sukilimas“, apie kiekvieną mokytoją buvo sukurtas linksmas eilėraštukas, slepiantis mokytojo darbo specifiką ar pomėgius. Tą dieną maištininkais įvardintus mokytojus itin išradingai sveikino 1-10 klasių mokiniai, kurie  piešė jų portretus, skyrė jiems dainas ir šokius, eilėraščius, dovanojo gėles, fejerverkus, dovanų kuponus į šokių pamokas ir suteikė daug  malonių emocijų ir džiaugsmingų akimirkų. Muzikinius numerius atliko mokytojos Astos Grigaitienės paruošti darželio auklėtiniai bei merginų duetas ir Rimantos Poderytės paruošti mokiniai bei pati mokytoja.

Po pertraukos visi vėl susirinko į viktoriną „Apie mokytojus, mokyklą ir …“, kurioje susirungė keturios mišrios – mokinių ir mokytojų – komandos. Viktorinoje komandoms teko atsakyti į klausimus apie asmenybes, veikėjus, apie mokyklą ir jos aplinką, taip pat atlikti judrias užduotis. Kad komandos nepervargtų, tarp rungčių dalyvius linksmino ir šokti drauge kvietė mokytojos Violetos Mikelaitytės jaunučiai liaudies šokių kolektyvo nariai, šokį parodė ir mokytojos Sandros Juškaitės paruoštos 8-10 klasių merginos. Po atkaklios kovos buvo paskelbti nugalėtojai – Raudonoji komanda, kurioje rungėsi Gintaras Petrauskas (6 kl.)  Remigijus Lenktys (8 kl.),  Tadas Bernotavičius (9 kl.), mokytojos Raslita Liudžiuvienė ir Neringa Pilypaitienė.

Vėliau visai mokyklos bendruomenei koncertavo VDU Muzikos akademijos solistė Agnė Čepaitytė,  rajono vicemeras Bernardinas Vainius įteikė padėkos raštus mokytojoms – Gražinai Kazarian, Rasitai Gokdere, Neringai Pilypaitienei, Raslitai Liudžiuvinei ir Itanai Dirvelienei. Bendruomenę sveikino mokyklos vadovė Nijolė Bitinienė, Plokščių mėgėjų teatro atstovės Ilona Krištolaitienė ir Galina Puidokienė.

Po veiklų mokykloje bendruomenė išvyko į Zanavykų muziejų, kuriame jiems buvo vedama edukacinė programa apie zanavykų buitį, istoriją, papročius. Šventinę dieną kolektyvas apibendrino Zyplių dvare įsikūrusiame „Kuchmistrų“ restorane pasivaišinę kavos puodeliu ir gardžiais ledais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *