Tarptautiniuose EYEOpener mokymo kursuose

2017 m. lapkričio 21 – 25 dienomis jaunimo komanda – Aivaras Valaitis   (Jaunimo klubo „Mes“ atstovas), Justina Žukaitytė (savanorė, dirbanti Plokščių mokykloje daugiafunkciame centre su Skautų draugove) bei juos lydinti mokytoja Rasita Gokdere – iš Plokščių dalyvavo  tarptautiniuose EYEOpener mokymo kursuose Reikjevike (Islandija).

 „EYEOpener“ mokymo kursų tikslas – pasiūlyti tarptautinę mokymosi patirtį jaunuoliams ir praktikams, dirbantiems jaunimo veiklinimo srityje, leidžiančią  jiems tobulinti kompetencijas rengiant kokybiškus jaunimo mainų projektus pagal „Erasmus +“ programą.

 „EYEOpener“ organizatoriai savo veiklose akcentavo tokius uždavinius, kaip informuoti dalyvius apie „Erasmus +“ programą, daugiausia dėmesio skiriant jaunimo mainams ir  gebėjimams stiprinti aktyvią (europinę) pilietybę, ypač programos naujokams. 
 
Buvo siūlomos individualios ir grupinės mokymosi patirtys, imituojant projektų rengimą, nustatant jaunimo mainų poreikius. Užsiėmimų metu buvo ugdomos  kompetencijos, būtinos organizuoti jaunimo mainus, remiantis neformalaus mokymosi praktikomis, principais ir kokybe, „Erasmus +“ programos standartais. 
 
Dalyviai teoriškai ir praktiškai susipažino su Youthpass, kaip neformaliojo mokymosi vertinimo jaunimo srityje strategija, bei kaip naudoti įrankį parengti „Youthpass“ sertifikatus jaunimo mainuose ir „Erasmus +“ programa apskritai.
 
Kadangi mokymo kursuose dalyvavo 7 šalių atstovai, dalyviai turėjo puikią progą ieškoti parterių tolimesnėms veikloms Jaunimo mainų srityje. Aktyviai dalyvaudami mokymo kursų veiklose plokštiečiai patobulino komunikavimo užsienio kalbomis, tarpkultūrinę, socialinę, pažinimo ir kitas kompetencijas. Pristatė savo organizaciją ir šalį galimai būsimiems bendrų projektų dalyviams.
 
Dalyviai iš seminaro grįžo pilni noro ir jėgų toliau dirbti jaunimo mainų srityje. 
« 2 2 »

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *