„Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“

2017 m. lapkričio 29 dieną 7-10 klasių mokiniai dalyvavo LMNSC projekto  „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“ edukacinėje programoje „Kūrybinės dirbtuvės Pasidaryk pats, num. 5-11“ .

Užsiėmimas vyko vienoje iš Kauno meno erdvių, pavadinimu „Kūrybos kampas 360“. Tai erdvė, kurioje vyksta seminarai, diskusijos, filmų peržiūros aplinkos saugojimo bei darnaus vartojimo temomis  Čia mokomasi gyventi ekologiškai ir darniai, rūpinamasi sveikata bei ugdomos kūrybingos ir pilietiškos asmenybės.

Mokiniams buvo pristatyta bendra gamtos saugojimo idėja, skatinanti mažesnį vartojimo kultą ir mokanti, kaip daiktus prikelti antram gyvenimui ar pasigaminti juos iš antrinio panaudojimo žaliavų. Tokia idėja kilo, kadangi kasdienio naudojimo daiktai, teikę malonumą ir naudą, neišvengiamai virsta šiukšlėmis, kurios metų metus irdamos teršia vandenį, orą ir taip vėl grįžta pas mus.

Susipažinę su idėja, vėliau  patys mokiniai iš pačių įvairiausių medžiagų laisvai kūrė dirbinius. Laisva atmosfera ir kūrybos džiaugsmas virto kalėdinėmis atvirutėmis iš medienos atraižų, nameliu, atliekančiu skėčio funkciją, „pūkuotomis“ eglutėmis, polistirolo besmegeniu, fantastiniu žaislu, dėžutėmis – lentynėlėmis ir pan.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *