Vizitas į Suomijos ambasadą

Mūsų mokykla įvairiais renginiais paminėjo Suomijos nepriklausomybės šimtmetį – vyko kitokios pamokos šiai progai paminėti,  kūrybos darbų  „Balta Mėlyna Suomija“  konkursas ir paroda. O gruodžio 13 dieną grupė mokinių (kūrybinių darbų autoriai, skautai ir kt.) ir istorijos mokytoja Gražina Kazarian bei dailės mokytoja Rasita Gokdere aplankė Suomijos ambasadą Lietuvoje. Čia mokiniai

atvežė 10 geriausių konkurso „Balta Mėlyna Suomija“ piešinių parodai, susitiko su  Suomijos ambasadoriumi Christer Michelsson bei ambasados darbuotojais ir įteikė jiems dovanų – Romo Treiderio išleistą knygą „Tautiškos giesmės kelias į tautą“ ir Lietuvos Nepriklausomybės akto kopiją su jį radusio Liudo Mažylio parašu. Išklausė ambasados darbuotojų pasakojimus apie Suomiją, apžiūrėjo ambasadą. Gavo dovanų  – knygelių, atšvaitų, rašiklių, buvo pavaišinti arbata, sultimis, sausainiais.

 Mokinių darbai kurį laiką bus eksponuojami ambasadoje, vėliau jie iškeliaus į Suomiją.
 
Po viešnagės Suomijos ambasadoje pasivaikščiojo po šventiškai pasipuošusį Vilnių, aplankė gražiausią Europoje eglutę. 
 
Minint Suomijos nepriklausomybės šimtmetį mokyklos atstovai buvo pakviesti ir į šventinį minėjimą ambasadoje gruodžio 6 dieną. Tuomet suomiams padovanota knyga  albumas „Įsikūrę prie Nemuno“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *