Akcija „Laiko kapsulė“

Sausio 30 dieną Šakių „Žiburio“ gimnazijoje rajono moksleivių taryba sukvietė visų rajono mokyklų komandas dalyvauti Lietuvos moksleivių sąjungos inicijuotoje akcijoje „Laiko kapsulė“. Prie iniciatyvos prisijungė ir mūsų mokyklos mokinių ir mokytojų komanda (5-10 klasių), kurie šauniai sudalyvavo viktorinoje „Ar gerai pažįsti Šakių rajoną?“. Viktorinoje mokiniams buvo pateikta įvairiausių klausimų, susijusių su Šakių rajonu, – jaunimo organizacijos, veiklos, renginiai, lankytinos vietos, žymūs žmonės ir kt.

Be protmūšio svarbiausia susitikimo akimirka buvo „Laiko kapsulės“ priėmimo ir perdavimo akimirka. Visos rajono mokyklos atvežė nepriklausomybės atkūrimo šimtmečiui paminėti skirtas mokyklos ir jos mokinių nuotraukas, ant kurių užrašė palinkėjimą ateities kartoms, ir įdėjo šią savo dovaną į skrynią.

 „Laiko kapsulė“ per 5 mėnesius apkeliaus 34 Lietuvos miestus. Kelionė prasidėjo Klaipėdoje, šakiečiams ją pardavė Šilutės moksleiviai, o Šakių mokiniai ją įteikė kaimynams vilkaviškiečiams. Šios relikvijos perdavimų metu vyksta įvairiausi renginiai ir diskusijos, kurias organizuoja moksleivių sąjungos padalinių savanoriai. O birželio 1-ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, „Laiko kapsulė“, pasiekusi paskutiniąją stotelę – Vilnių, bus užrakinta ir patikėta saugoti Valstybės pažinimo centrui.

Stebėti laiko kapsulės kelią galite čia: www.facebook.com/lietuvosmoksleiviusajunga

« 1 2 »

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *