Valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimas Plokščiuose

Lietuvos  valstybės atkūrimo šimtmečio dvasia neaplenkė ir mūsų miestelio bendruomenės. Įvairaus pobūdžio veiklos (projektai, konkursai, parodos ir kt.) lydėjo daugiau nei pusmetį, o vasario 15 dieną – Šimtmečio išvakarėse – bendruomenė rinkosi į šventinį koncertą „Nusilenki savo žemei“. Koncerte skambėjo mokinių ir mokytojų, folkloro kolektyvo „Vaiguva“ dainos, šokio ritmu sukosi liaudies ir šiuolaikinių šokių grupes lankantys mokiniai, moterų šokių kolektyvo „Virangė“ narės. Per šimtmetį keliavome su posmais, primenančiais tarpukario laisvą Lietuvą, okupaciją, atgimimo ir nepriklausomos Lietuvos istoriją. Išgirdome profesoriaus Liudo Mažylio sveikinimą mūsų krašto jaunimui, dar kartą įsiklausėme į Nepriklausomybės akto tekstą. Šia ypatinga proga visą bendruomenę sveikino mokyklos bičiuliai – tarybos nariai Dinara Gudaitienė ir Tautvydas Šukys, seniūnė Laima Miliūnienė, klebonas Antanas Matusevičius. Sveikinimo žodžius tarė ir mokyklos vadovė Nijolė Bitinienė.

« 1 7 »

Žengdami šimtmečio link prisiminėme, koks reikšmingas ir įvairus buvo pastarasis laikmetis ir čia, Plokščiuose. Nuo Suomijos Nepriklausomybės šimtmečio paminėjimo 2017 m. gruodžio 6 d. dešimt trečiadienių vyko „Istorijos skaitymai Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui“. Skaitymai priminė gerai žinomus ir mažiau žinomus ar nežinomus Plokščių šimtmečio istorijos faktus. Šventinei savaitei  buvo sukurta instaliacija „Plokščių šimtmečio istorijos langas“, fiksuojanti svarbiausias šio krašto istorines datas. Pastatą papuošė didžiulė valstybinė vėliava. O mokyklos muziejuje eksponuojami Plokščių audėjų tekstilės darbai.

« 1 8 »

Džiaugiamės, kad mokyklos jaunieji skautai ir kiti bendruomenės nariai aktyviai įsijungė  į Šakiuose Vasario 16-ąją organizuotas   veiklas bei renginius – kartu su kitomis seniūnijomis buvo nešama ir Plokščių seniūnijos vėliava, dalyvaujama iškilminguose minėjimuose. Skautai drauge su kitais iniciatyviais Šakių krašto žmonėmis dalyvavo žygyje į signataro Saliamono Banaičio tėviškę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *