Festivalis „Daina Lietuvai“

Kovo 7 dieną, artėjant Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai,  mūsų mokykla skambėjo pačiais gražiausiais moksleivių balsais. Pas mus viešėjo iš įvairiausių rajono mokyklų atvykę 1-12 klasių dainininkai, kurie dalyvavo I rajoniniame moksleivių vokalinės muzikos festivalyje „Daina Lietuvai“, skirtame valstybės šimtmečiui paminėti, nepriklausomybei pagerbti.

Renginys prasidėjo nuo šviesaus atminimo operos solisto Virgilijaus Noreikos pagerbimo, paminint reikšmingus jo gyvenimo faktus, indėlį ne tik vokalinei muzikai, bet ir apskritai – Lietuvos kultūrai. Vieną iš nuostabiausių maestro dainų – „Švelnumas“  – atliko Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos dešimtokas Saimonas Palkauskas (mokytoja Nijolė Urbanavičienė). Sveikinimo žodį dalyviams tarė mokyklos direktorė Nijolė Bitinienė, o drąsiau jaustis scenoje padėjo mažoji mūsų mokyklos dainininkė  – Mėta Kazarjan.

Iš viso festivalyje nuskambėjo beveik trys dešimtys įvairiausių lietuviškų kūrinių, kuriuos dovanojo per 120 dainininkų – nuo pirmoko iki dvyliktoko. Scenoje be jau minėto Saimono Palkausko dar pasirodė šie solistai: kidulietis Mantas Česnakas, Ugnė Kažemėkaitytė ir Adrijana Lebednikaitė iš Kudirkos Naumiesčio (mokytoja Edita Legotienė), šakietė Beata Beatričė Šiuikaitė, griškabūdietė Ieva Vaivadaitė, Lukšių V. Grybo gimnazistė Deimantė Bakaitytė ir mūsų mokyklos dešimtokė Samanta Povilaitytė. Taip pat  nudžiugino  Slavikų pagrindinės mokyklos  duetas – Auksė Mačiulaitytė ir Jokūbas Kriaučiūnas. Scenoje dainavo ir keletas ansamblių – Lukšių V. Grybo gimnazijos 1-5 kl. (vad. Rasa Kurienė) ir 6-4g kl. (vad. Lina Bakaitienė), Kidulių mokyklos ir Siesartėnų pagrindinio ugdymo skyriaus (vad. Skirmutė Janulaitienė), Lekėčių mokyklos daugiafunkcio centro (vad. Izolina Rudzevičienė), Griškabūdžio gimnazijos merginų ansamblis (vad. Violeta Briaukienė), Šakių „Varpo“ merginų choras (vad. Ingira Jakienė) ir, be abejo, mūsų mokyklos 1-4 kl. vokalinis ansamblis „Volungėlė“ (vad. Asta Grigaitienė). Kiekvienas atlikėjas ir juos festivaliui paruošęs mokytojas buvo apdovanotas Švietimo ir sporto skyriaus Padėkos raštais, kuriuos įteikė skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas, palinkėjęs, kad šis pirmasis festivalis po truputį imtų ir taptų tradiciniu.

« 2 5 »

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *