Karjeros dienos

Plokščių mokykloje daugiafunkciame centre kovo 13 – 19 dienomis vyko Karjeros dienos. Šiomis dienomis mokytojai vedė integruotas pamokas, kalbėjosi su mokiniais apie karjeros perspektyvas, dalijosi savo patirtimi.

Mokiniai dalyvavo meninėse akcijose „Aš ir kitas Aš“ (5-10 klasių)  bei  “Vieną dieną aš būsiu…”  – darželinukai ir 1-4 klasių mokiniai. 

Neapsieita ir be išvykų –  8 – 10 klasių moksleiviai dalyvavo  „Geriausioje ever pamokų dienoje“, kuri  vyko  Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Buvo ko pasimokyti ir „Svečių dienoje“. „Geriausios jaunimo iniciatyvos 2017“ nominantai bei vieni iš  autorių ir idėjos įgyvendintojų Gytis Matusevičius ir Justina Žukaitytė pristatė autoklubo „3,5 vožtuvo“ susikūrimo istoriją ir dabartinę savo veiklą. Buvęs mūsų mokyklos mokinys Karolis Zokaitis, šiuo metu savo mėgstamą darbą dirbantis įmonėje „Dojus Agro“,  dalinosi savo sėkmės istorija, kurios pagrindas – nuoširdus ir atkaklus darbas bei tikslų siekimas. Taip pat buvę mūsų mokyklos mokiniai Aušra Sutkutė, Domantas Karalius ir Tautvydas Šukys noriai dalinosi savo karjeros sėkmėmis  finansų, politikos srityse bei vienu balsu teigė: „Visur – gerai, bet namuose – geriausia“.

Kovo 19 d. įvyko ilgai lauktas susitikimas su Jaunimo Darbo Centro vadove Egle Plančiūniene. Mokiniams ji vedė  kūrybiškus, nuotaikingus ir aktualius karjeros ugdymo užsiėmimus „Ką žinai apie profesijas?“ (4 – 6 kl. mokiniams), o vyresniesiems – „Profesijų mozaika“. 

Tą pačią dieną buvęs mūsų mokyklos mokinys Aivaras Valaitis su septinokais ir aštuntokais pasidalino tarptautinio mokymosi patirtimi, nes dar visai neseniai kartu su mokytoja Rasita Gokdere ir Plokščių mokykloje daugiafunkciame centre savanoriaujančia Justina Žukaityte dalyvavo Jaunimo Tarptautinių Mainų programos seminare „Eye opener“ Islandijoje. Buvo  pristatyta Erasmus+ programa ir  tarptautinės mokymosi galimybės bei Youthpass kompetencijų pripažinimo  dokumentai.

« 1 4 »