Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena

Gegužės 7-oji kiekvienam lietuviui primena rusų carinės valdžios represijas, kuriomis buvo varžomi kiekvienos tautos brandumą liudijantys ženklai – kalba, knygų leidyba, spauda, laisvas žodis. Už slaptą knygų laikymą ir platinimą nukentėjo tūkstančiai žmonių. Tarp jų buvo mokytojai, vaistininkai, kunigai. Nors už knygų platinimą buvo baudžiama kalėjimu ar tremtimi į Sibirą, tačiau tai nesustabdė spaudos platinimo.

Paminint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną bibliotekoje vyko popietė, kurios dalyviams buvo pristatoma šimto puslapių moksleivių piešinių knyga, skirta Lietuvos 100-mečiui paminėti.  Mokiniai smalsiai apžiūrėjo ir džiaugsmingai komentavo savo pačių kurtą knygą.

Vėliau su Vaikų dienos centro lankytojais (mok. I. Dirvelienė), išsirinkusiais po mėgstamiausią knygelę bibliotekoje, keliavome į lauką  jų skaityti. Netradicinėje aplinkoje kalbėjome apie labiausiai patikusias vaikų perskaitytas knygas, skaitymo naudą. Kiekvienam dalyviui teko svarbi užduotis – trumpai pristatyti jam labiausiai patikusią šiandien perskaitytą knygą.  „Tad pasėkime mažųjų širdyse meilės knygai sėklą, kad užaugę jos vaisiai džiugintų ir maloniai stebintų visus“,  – baigdama popietę linkėjo vaikams bibliotekininkė I. Krištolaitienė, dėkodama už smagų ir jaukų pabuvimą kartu.

NUOTRAUKOS ČIA—>