„Jeigu sveikas nori būti, gerk žolelių arbatas“

Gražią ir šiltą popietę Plokščių mokyklos daugiafunkcio centro bibliotekoje organizuota popietė „Jeigu sveikas nori būti, gerk žolelių arbatas“. Čia buvo galimybė pasigrožėti parodėle, kurioje eksponuojamos iš įvairių vaistažolių sukomponuotos puokštės. Bibliotekininkė Ilona Krištolaitienė papasakojo, kaip ir  kada vaistažolės renkamos, kur džiovinamos ir kodėl vos tik susirgus nebūtina griebtis tablečių, bet puikiai galima gydytis vaistažolių arbatomis.

Vaistažolės yra didelė gamtos dovana žmogui. Tai vitaminų ir mikroelementų, labai reikalingų žmogui, šaltinis. Arbata teigiamai veikia mūsų sveikatą, tad visi susirinkę turėjo galimybę susipažinti ir paskanauti jau paruoštų vaistažolių arbatų (čiobrelių, liepžiedžių, raudonėlio, aviečių ir kt.), kurios padeda apsisaugoti nuo peršalimo ligų ar gydo jau susirgus.

Popietės metu skanavome  arbatą, pagardintą medumi, vaišinomės keptais pyragais, minėme mįsles, dalijomės patirtimi apie savo mėgstamiausias arbatas, nes arbata gali tiek daug – teikti šilumą, sveikatą, žvalumą, stiprybę. Dėkojame visiems, kurie rado galimybę dalyvauti popietėje, o ypač patiems kantriausiems darželinukams, kurie taip atidžiai klausėsi pasakojimo apie arbatas.