Europos judumo savaitė

Rugsėjo 24 dieną, septintos pamokos metu,  mokykloje  vyko „Europos judumo savaitės“ baigiamasis akcentas, kuriame buvo apdovanojami įvairių veiklų nugalėtojai.  

Mokyklos  bendruomenė aktyviai dalyvavo įvairiose veiklose –  „Žingsniavimo iššūkyje“, „Ratuotose pertraukose“, „Solidarumo bėgime“, „Asmenukių konkurse“.

„Judumo  savaitės“ maratoną pradėjo darželio vaikučiai kartu su auklėtojomis Virginija ir Loreta bei visuomenės sveikatos specialiste E. Zubrickiene ir soc. pedagoge N. Pilypaitienė. Vaikai drauge su mokytojomis žygiuodami po Plokščius mokėsi pažinti medžius ir saugiai pereiti gatvę. Plokščių  seniūnė L. Miliūnienė pakvietė užeiti į svečius, parodė ir net leido pačiupinėti miestelio vėliavą. 

„Žingsniavimo iššūkyje“ per keturias dienas daugiausiai žingsnių nuėjo aštuntokė Kotryna Urbanavičiūtė (47903 žingsniai) bei gamtos mokslų mokytoja Rūta Samajauskienė (56011 žingsnių).

Trečiadienio „Ratuotose pertraukose“ aktyviai dalyvavo dešimt vaikų, kurie išsirikiavo paradui kartu su savo ratuotais draugais. Tiesa, buvo tokių, kurie atsinešė net kelias transporto priemones. Austėja Treinytė (3 kl.) važiavo  riedučiais, paspirtuku, o riedžiu atliko parodomąjį važiavimą.

Dviračių estafetėje I vietą užėmė Augustas Čebanauskas (6 kl.), paspirtukų estafetėje I vietą užėmė Erikas Jurgevičius (4 kl.), su riedučiais greičiausias buvo Saulius  Pijus Nikolaitis (5 kl.)

Ilgiausią distanciją trimis pasispyrimais nuvažiavo Erikas Jurgevičius (4 kl.) ir Skaistė Bernotavičiūtė (4 kl.) Slalomo rungtyje greičiausios buvo ketvirtokės Emilija Mikuckytė ir Austėja Kasparavičiūtė. Natas Šuopys (6 kl.) buvo taikliausias užmetant lankus ant kėglių.

Ketvirtadienis skirtas prasmingam „Solidarumo bėgimui“. Šįmet prie akcijos pirmą kartą noriai prisijungė darželio ir priešmokyklinės grupės vaikai ir jų pedagogės Virginija Venskaitienė ir Loreta Liudžiuvienė. Labai atsakingai kartu su socialine pedagoge vaikai aiškinosi kodėl ir kokiu tikslu yra rengiamas šis bėgimas. Maloniai nustebino tai, kad mažieji yra girdėję  apie Ukrainą ir kad šioje šalyje yra įvykusi „atominė katastrofa“, bendrai sutarėme, kad karas yra „blogas dalykas“, o mes bėgame norėdami palaikyti Ukrainos vaikus.

1-10 klasių mokinių bėgimas vyko per 6 – 7 pamokas. Kartu su mokiniais simbolinius kilometrus bėgo ir mokytojai: Sandra  Juškaitė, Lina Virbauskienė, Terese Juškaitė ir Rimvydas Leščevičius. 

V- ojo „Solidarumo bėgimo“ čempionais paskelbti Natas Šuopys (6 kl.), Erikas Jurgevičius (4 kl.), Aistis Jurgevičius (5 kl.) ir Giedrius Barkauskas (8 kl.). Vaikinai nubėgo net 35 solidarumo kilometrus. Marius Vaičikauskas (6 kl.) nubėgo 33 ratus. Kotryna Urbanavičiūtė (8 kl.) ir Donatas Martišauskas (7 kl.)  nubėgo po 25 ratus. Mažųjų kategorijoje išryškėjo trys lyderės, tai – 2 kl. mokinės Emilija Petkūnaitė (12 ratų),  Smiltė Urbanavičiūtė (12 ratų) ir  Gustė Maumevičiūtė (11 ratų). Kaip visada aktyvūs akcijos dalyviai yra Vaikų dienos centro vaikai ir jų mokytojos.

„Asmenukių konkursą“ laimėjo 7 klasės mokiniai ir jų auklėtoja, kurie nusifotografavo prie 20 skirtingų transporto priemonių.

Renginio organizatoriai: mokyklos sveikatos specialistė Edita Zubrickienė, socialinė pedagogė Neringa Pilypaitienė, kūno kūno kultūros mokytojas Rimvydas Leščevičius.