Erasmus+ tarptautinės bendradarbiavimo veiklos kontaktinis seminaras Kipre

Lapkričio 7-9 d. Kipre, Larnakos mieste, vyko programos „Erasmus+“ tarptautinės bendradarbiavimo veiklos kontaktinis seminaras „Stepping into new generation of Erasmus+, School Exchange and eTwinning Partnership“. Seminaro tikslas – suteikti mokyklų lyderiams ir mokytojams galimybę susitikti ir aptarti savo srities praktiką kitose Europos šalyse ir strategiškai planuoti kokybišką bendradarbiavimą jų interesų srityje, efektingai naudojant „eTwinning“ sistemą. Renginyje dalyvavo mokytojai iš 14 šalių. Šiame seminare dalyvavo ir mūsų mokyklos mokytoja Rasita Gokdere. 

Seminaro metu dalyviai susipažino su Kipro švietimo sistema, pasiekimais ir problemomis. Išklausė pranešimus apie Kipro švietimo sistemoje diegiamas inovacijas bei apie „Erasmus+“ programos įgyvendinimą. 

Praktinės veiklos metu dalyviai kėlė problemas, jungėsi į darbo grupes bei parengė tarptautinio bendradarbiavimo projektus, kuriuose sprendė iškeltas problemas. 

Mokytoja Rasita Gokdere kartu su kolegėmis iš Kipro, Estijos, Švedijos ir Kroatijos sukūrė ir jau įgyvendina projektą „Learning other cultures and languages through music and art“, kurio tikslas – motyvuoti mokinius didžiuotis ir bendrauti savo kalba įvairiose gyvenimo situacijose, stengtis suprasti kitas kultūras, išreikšti save per muziką, meną ir pasakojimus, mokytis iš šių pasakojimų, dalintis savo įspūdžiais ir patirtimi su mokyklomis partnerėmis.

Siekiama didinti kultūrinį supratimą, būti atviresniems skirtingoms kultūroms bendraujant užsienio kalbomis. Tarpkultūrinis bendravimas vyks naudojant „TwinSpace“ forumą, tiesioginius „eTwinning“ renginius, mokinių bendradarbiavimą. Partnerių mokyklų mokytojai, dirbantys kooperacinėse grupėse, keisis geriausia praktika ir dirbdami  įgis mokymosi visą gyvenimą įgūdžių.