Parodos „Žaisti niekada nevėlu“ atidarymas

Lapkričio 30 dienos rytą Plokščių mokykloje daugiafunkciame centre viešėjo neeilinį talentą turinti moteris – Daiva Jėčienė. Bibliotekoje atidaryta jos mezgamų lėlių paroda „Žaisti niekada nevėlu“.

„Mane supo mylintys, kūrybingi žmonės. Mačiau mamą su mezginiu rankose, tėtį vis kažką drožinėjantį. Ir aš pradėjau po truputį kurti“, – apie savo pomėgį megzti lėles pasakojo D. Jėčienė. Pasak jos, nėra tokio rankdarbio, kurio jį nebūtų išbandžiusi kurti. Tiesa, prie lėlių atsiradimo daug prisideda ir jos vyras, kuris sukuria patį pagrindą – lėlės formą.

Kriūkų mokykloje daugiafunkciame centre geografijos mokytoja dirbanti D. Jėčienė pasakojo, kad numegzti lėlę užtrunka 18-30 valandų, o daugiausiai kruopštumo reikalaujanti lėlė atėmė net virš 60 valandų darbo. Tačiau moteris visiškai negaili laiko savo pomėgiui. Kaip ji teigė, rytą pasitinka megzdama ir nueina miegoti taip pat megzdama. Atsakinėdama į mokinių užduodamus klausimus darbų autorė pajuokavo, palygindama savo hobį su vaikų taip dažnai naudojamais mobiliaisiais telefonais: „Kaip jūs laiką leidžiate telefonuose, taip aš jį skiriu lėlėms“, – juokaudama kalbėjo ji.

Daugiau kaip trisdešimt metų lėles mezganti D. Jėčienė pasakojo, kad jos sukurtos lėlės „gyvena“ įvairiose pasaulio šalyse. O viena lėlė puikuojasi Toronto miesto muziejuje, Kanadoje.

Kviečiame visus aplankyti šią spalvotą ir nuotaiką keliančią parodą.