Susitikimas su rašytoja Rebeka Una

Skambia Austėjos Urbanavičiūtės daina apie žiemą  visus susirinkusius pakvietėme susitikti su vaikų rašytoja Rebeka Una.

Visi pasinėrė į užburiančius nuotykius kartu su rašytojos sūnumi Herkumi ir jo proseneliu. Moksleiviai buvo įtraukti į vaidmenis, o renginio pabaigoje apdovanoti tatuiruotėmis su rašytojos autografu. Pasidžiaugėme, kaip smagiai laiką gali leisti trys šeimos kartos.

Nuo vaikystės rašytoja svajojo vaidinti ir kurti, džiaugiamės, kad ši jos svajonė išsipildė. Jos knygos vaikams ir paaugliams buvo įvertintos ir apdovanotos. Apysaka paaugliams „Atjunk“ 2014 m. tapo leidyklos „Alma littera“ organizuoto pirmojo Lietuvoje paauglių ir jaunimo literatūros konkurso II vietos laimėtoja; 2015 m. išrinkta Metų knyga paaugliams; tais pačiais metais ši knyga išrinkta geriausia knyga vaikams bei paaugliams ir apdovanota Prano Mašioto premija. Kita rašytojos knyga „Aš esu Tomas, seklys“ įtraukta į 2016 m. knygų penketuką.

Jau aštuntą kartą per Lietuvą keliaujanti akcija ,,Knygų Kalėdos“ skleidžia  skaitymo šviesą ir kviečia padovanoti knygų bibliotekoms. Mūsų biblioteka taip pat papildyta naujomis rašytojos knygomis, už kurias jai esame labai dėkingi.

Džiaugiamės, kad turėjome galimybę pabendrauti su rašytoja ir linkime artėjančių švenčių proga gražių kūrybinių minčių, naujų idėjų savo knygelėms.