Balandžio 2-oji – Tarptautinė vaikiškos knygos diena

Šiandien, balandžio 2-ąją, švenčiame pasakininko H. K. Anderseno  gimtadienį, o nuo 1967 m. ši diena minima kaip Tarptautinė vaikų knygos diena.

Gausiai sugužėjusiems į biblioteką darželinukams  su auklėtojomis L. Liudžiuviene, V. Venskaitiene, bibliotekininkė I. Krištolaitienė papasakojo apie vaikiškų knygelių rašymą, įvairias sukurtas istorijas vaikams. Vėliau vaikučiai apžiūrėjo bibliotekoje veikiančią parodą „Pabelsk į knygos širdį“, skirtą šiai dienai paminėti. Vartė ir skaitė  įvairias pasakas. Po to ėmėsi darbo – pasiskirstę vaidmenimis mažieji lankytojai kūrė pasaką pagal perskaitytą Z. Zustės knygą  „Ūkės Pūkės lėlių teatras“.

Vėliau biblioteką aplankė pirmokėliai su mokytoja R. Liudžiuviene. Apžiūrėjusiems ir pasivaikščiojusiems po knygų fondą  moksleiviams buvo įteikti lankstinukai „Keliaujant po knygų karalystę“. Susipažinę ir perskaitę juos,  moksleiviai taps pilnateisiais bibliotekos lankytojais. Bibliotekininkė kvietė moksleivius dažniau lankytis bibliotekoje, kurioje kiekvienas gali rasti daug linksmų, žaismingų knygų, įvairių žaidimų ir linksmai leisti laiką be kompiuterių.