Rankdarbių paroda „Kai už lango blogas oras…“

Nuo senų senovės rankdarbiai buvo neatskiriama šeimos kasdienybės dalis. Retai kuriuose namuose nepamatydavai vąšeliu nertos servetėlės, pintinės su siūlų kamuoliais, iš popieriaus lapo iškarpytos snaigės, iš bičių vaško išlietos žvakės. Visi šie daiktai dvelkia šiluma, jaukumu ir sukelia maloniai saldžią nostalgiją.

Kam žmogui reikalingi rankdarbiai šiandien,  kai parduotuvės pilnos įvairiausių grožybių?

Plokščių mokyklos daugiafunkcio centro bibliotekoje surengta Galinos Puidokienės ir jos  dukros Ievos  rankdarbių paroda „Kai už lango blogas oras“.

Tai pats geriausias  laiko leidimas kartu. Tokia veikla moko kantrybės, išradingumo, teikia pasitenkinimo džiaugsmą, padeda atsikratyti  niūrių minčių, o gautas rezultatas teikia malonumo.

„Dukra Ieva nuo mažens matė mane kuriant įvairius rankdarbius. Ji siuvinėjimu susidomėjo jau nuo pirmos klasės. Iš pradžių siuvinėjo mažus paveikslėlius, o dabar jau renkasi sudėtingų raštų paveikslus. Man dukrą labai patiko puošti, todėl  ir gimė mintis rengti ją savo pačios sukurtais megztais, nertais, siuvinėtais rūbais. Pamažu tai tapo hobiu, laisvalaikio praleidimu. Atrandu vis naujų kūrimo formų: papuošalų vėrimą iš akmenėlių ar stiklo karoliukų, sagių darymą,  vėlimą iš vilnos“,- pasakojo Galina.

„Galina – auksarankė. Visur ji suspėja:  šoka, vaidina, lipdo iš molio, uoli pagalbininkė įvairiose seniūnijos šventėse. Turbūt nėra jai neįmanomo dalyko, kurio Galina nesugebėtų padaryti“,- pasakojo bibliotekininkė I. Krištolaitienė  ir pakvietė visus aplankyti bibliotekoje esančią parodą.

Paroda veiks iki balandžio 19 dienos.