Margučių paroda

Velykos – tai iš  pagonybės laikų atėjusi šventė. Ši šventė yra laikoma gamtos pabudimo, prisikėlimo švente. Ta proga Plokščių mokyklos daugiafunkcio centro bibliotekoje puikuojasi Ievos Endriukaitytės margučių paroda „Margučių rytas“.

Ieva yra buvusi mūsų mokyklos mokinė, todėl labai smagu, kad ji mus pradžiugino savo darbais. Ieva baigusi Šakių meno mokyklos dailės studijas, dabar studijuoja Vilniaus universitete mikrobiologijos ir biotechnologijos specialybę. Ieva pasakojo, kad dailė yra jos hobis, o įmantriausiais raštais ranka išpiešti kiaušinius – tai kruopštus ir daug kantrybės reikalaujantis darbas. Tačiau tai puikus užsiėmimas visiems, o ypač prieš Velykas, kai atsiranda galimybė pabūti su artimaisiais ir kiekvienam atrasti savyje kūrybinių galių.

Parodoje eksponuojami kiaušiniai, marginti akriliniais dažais. Norint taip numarginti kiaušinį reikia jį pirmiausiai  nudažyti norima spalva, kuri bus ornamento ar figūros fonas, po to teptuku ar mediniu pagaliuku dėti taškelius, brūkšnelius, juos jungti ir kurti įvairius ornamentus. Ieva pasakojo, kad kiaušinių dažymas  tuo ir įdomus, kad kaskart nežinai, koks bus galutinis rezultatas. Margučiai kiekvieną kartą tampa vis kitokie ir nepakartojami.

Kviečiame visus užsukti į biblioteką ir pasigrožėti šia paroda, kuri veiks iki balandžio 19 d.