Pradinių klasių projektas „Pavasaris… Pažink. Tyrinėk. Atrask.“

Gegužės 4 – 22 d. pradinių klasių mokiniai pasinėrė į atbudusios gamtos bei artimos aplinkos tyrinėjimą ir vykdė projektą „Pavasaris… Pažink. Tyrinėk. Atrask.“.

1  klasės mokiniai vykdė integruotą praktinį projektą „Kaip įdomu stebėti gamtą!“, atlikdami įvairias mokomųjų dalykų –  matematikos, lietuvių k., pasaulio pažinimo, dailės ir technologijų –  užduotis mokėsi pažinti  ir atpažinti artimoje aplinkoje augančius  augalus. Gamindami „Gamtos lobio dėžutę“ iš gamtinės medžiagos kūrė darbelius, atliko matematines matavimo, skaičiavimo užduotis gamtoje.

3 klasės projekto tema „Pievos bendrija“. Pasaulio pažinimo pamokose mokiniai tyrinėjo pievos augalų ir gyvūnų bendriją.

4 klasės vykdytas projektas – „Kiekvienam – sava aplinka“. Pasaulio pažinimo, lietuvių k., dailės ir technologijų integruotų pamokų metu mokiniai susipažino su augalais, augančiais artimoje aplinkoje. Ieškojo informacijos apie juos, tyrinėjo, diskutavo,  kaip jie prisitaiko prie aplinkos sąlygų, kad išgyventų, juos piešė ir fotografavo.