Vaikų dienos stovykla „Įdomioji biblioteka“

Vaikų dienos stovykla skirta 8-12 metų vaikams „Įdomioji biblioteka“ Šakių viešojoje bibliotekoje vyksta jau trečiąjį sezoną. Stovyklos vadovė Inga Matulevičiūtė-Rutkauskienė jau antri metai iš eilės organizuoja stovyklautojams kraštotyrines ekskursijas. Šiais metais pasirinkome Plokščius.

Edukacijas Plokščiuose pravedė bibliotekininkė Ilona Krištolaitienė. Pirmiausia stabtelėjome prie laikrodžio kur vaikai net galėjo pasisupti, buvo pristatoma Plokščių miestelio įkūrimo istorija. Vėliau aplankėme Šventaduobę. Besiklausydami legendų, atsigėrėme šaltinio vandens ir sugalvoję įvairių norų, beskaičiuodami kiek laiptelių reikia įveikti norint pakliūti į šią šventovę, užkopę į kalną, pasukome bažnyčios link. Čia ir šiandien tebeskamba žalvarinis varpas, pagamintas 1573 m. Apsilankėme apžvalgos aikštelėje, kur Plokščių miestelį pamatai tarsi iš paukščio skrydžio. Po to nuvykome prie upelio – gatvės Vaiguvos, apžiūrėjome lauko galerijos parodą, pabraidžiojome upelyje, pasiekėme „bankpūčio“ skulptūrą, o didžiausią įspūdį vaikams paliko nuostabi povų šeimyna. Kelionę tęsėme aplankydami „Kančių kelių“ memorialą, kalbininko P. Kriaučiūno sodybvietę ir aišku „Senojo Nemuno“ skulptūra mus nuvedė prie Nemuno, ir naujai įrengtos poilsio aikštelės. Užsukome ir į Plokščių mokyklos daugiafunkcio centro biblioteką, apžiūrėjome mokyklą, muziejų, vaikų darželį.

Laimingi ir kupini gražių įspūdžių parkeliavome į namus. Dėkingi esame tiek bibliotekininkei I. Krištolaitienei, tiek vadovei Ingai Matulevičiūtei Rutkauskienei už smagiai kartu praleistą laiką.