Suteikim antrąjį kvėpavimą vaikų žaidimų aikštelei Plokščiuose

Šio projekto tikslas – atnaujinti ir pritaikyti vietos bendruomenei vaikų žaidimų aikštelę prie čia veikiančio mokyklos-daugiafunkcio centro. Iki tol buvusi vaikų žaidimų aikštelė buvo nesaugi žaisti mažiesiems bendruomenės nariams – ji neatitiko saugos reikalavimų, tiek moraliai, tiek fiziškai nusidėvėjusi.  Šios žaidimų aikštelės priežiūra reikalavo daug investicijų, nes norint užtikrinti jos tinkamumą reikėjo nuolat atnaujinti įrenginius, juos remontuoti. Teritorija, kurioje sumontuoti vaikų žaidimų įrenginiai, yra išties labai patogioje vietoje: jauno ąžuolyno medžiai saugo vaikus nuo kaitrių saulės spindulių, ugdymo įstaigos pastatas apsaugo juos nuo vėjų rudens ar net nešaltos žiemos metu, tad čia žaisti mažiesiems ir saugu, ir patogu. Gamtinė aplinka leidžia vaikams tyrinėti augalus, smulkiąją gyvūniją, susipažinti su aplinka, būti gryname ore, sportuoti ir aktyviai leisti laiką, rengti nedideles iškylas. Tad laimėtas UAB „Maxima LT“ iniciatyvų konkursas „Mes bendruomenė 2020” ir rajono savivaldybės lėšos leido įgyvendinti šią svajonę ir atnaujinti žaidimų aikštelę, įsigyti ir sumontuoti naujus ir saugos reikalavimus atitinkančius įrenginius , todėl šiandien ji vėl tarnauja vaikams.

Kad žaisti būtų dar saugiau, vaikų žaidimų aikštelė aptverta, nes vienas teritorijos kraštas ribojasi su pagrindine miestelio gatve. Čia sukurta saugi vieta, kurioje žaisti, mokytis ar ilsėtis po pamokų galėtų ne tik darželinukai, bet ir vyresnieji mokiniai, vaikų dienos centrą lankantys vaikai.

Apie gautą šio projekto paramą informuota vietos bendruomenė  mokyklos-daugiafunkcio centro internetinėje svetainėje (https://ploksciai.sakiai.lm.lt/2020/06/04/konkursas-mes-bendruomene/) ir socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje (https://www.facebook.com/ploksciudaugiafunkcis/), apie aikštelės atidarymą taip pat paskelbta informacija mokyklos internetiniame puslapyje (https://ploksciai.sakiai.lm.lt/2020/09/11/atidaryta-vaiku-zaidimu-aikstele/?fbclid=IwAR3LEacU7J4J6gKe3Fwoc0Hv2eJuJU-vgTZPFhi00a186EltDAv2OOEBOnY. Parengtas ir informacinis straipsnis, publikuotas vietos rajoniniame laikraštyje „Draugas“ (2020 m. gegužės 15 d. Nr.37 (9148)). Taip pat žaidimų aikštelėje įrengta informacinė lenta, kurioje pateikta informacija apie UAB „Maxima LT“ paramą įgyvendinat programą „Mes-bendruomenė“ ir atnaujintą Plokščių vaikų žaidimų aikštelės infrastruktūrą bei sutvarkytą aplinką suteikiant šiai vietai „antrąjį kvėpavimą“.