Pažintis su biblioteka

Šiandien pasiklausyti rytmetinių garsinių skaitymų į biblioteką susirinko Plokščių ikimokyklinio ugdymo grupės vaikučiai kartu su savo mėgstamiausiais žaisliukais. Juos atlydėjo auklėtoja Virginija Venskaitienė.

« 1 4 »

Pažintis su biblioteka, ypač apsilankantiems pirmąkart, padaro įspūdį. Taip nutiko ir šįkart. Vaikai susidomėję vartė knygeles, žavėjosi spalvingomis iliustracijomis. Jie sužinojo, kiek daug knygelių  gyvena bibliotekoje, apžiūrėjo pilnas, gražiai surikiuotų knygų lentynas. Sužinojo, kad knygoms patinka turėti savo vietą lentynoje, kaip bibliotekoje galima „pasiskolinti“, pavartyti ir perskaityti knygelę, o vėliau ją reikia grąžinti. Mokėsi mandagaus elgesio bibliotekoje.

Mažieji nepamirš, jog su knyga reikia elgtis kaip su geriausiu savo draugu, ją vartyti ir skaityti kruopščiai nuplautomis rankomis, negalima seilėti pirštų ir lankstyti lapų kampų, nedera knygos puslapių teplioti įvairiais užrašais ir piešiniais.

Vaikai vienas po kito pasakojo, kiek jie turi namuose knygelių, kokių istorijų mėgsta klausytis, sekė pasakėles savo atsineštiems žaisliukams.

Knygelė moko reikšti jausmus, lavina vaizduotę, skatina skaityti ir kviečia svajoti, todėl labai džiugu, kad ši išvyka ne tik suteikė daug džiaugsmo, bet ir skatina vaikus domėtis literatūra, bei praplečia jų akiratį.

Vaikučiai taip pat apžiūrėjo piešinių parodėlę „Piešiu, piešiu pasaką“, kurią bibliotekoje surengė pradinių klasių mokiniai, skirtą nacionalinei bibliotekų savaitei paminėti. Po renginio vaikai neskubėjo grįžti į darželį – norėjosi ilgiau apžiūrėti knygeles, pažaisti. Atsisveikindami jie pažadėjo netrukus sugrįžti, nes jiems labai patiko bibliotekoje.