Susitikimas su psichologe

Lapkričio 15 dieną Plokščių mokykloje daugiafunkciame centre viešėjo Šakių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro psichologė Agnė Mišeikaitė. Ji pristatė prevencinę programą „Savęs pažinimo grupės“ visiems mokyklos mokiniams pagal amžiaus grupes. Kiekvieno susitikimo su mokiniais metu psichologė ragino aktyviai dalyvauti, nebijoti klausti.

2 klasės mokiniai dalyvavo „Savęs pažinimo grupės“, o 3-4 klasių mokiniai dalyvavo „Tarpasmeninių santykių gerinimo grupės“ užsiėmimuose. Jų metu vaikai žaidė žaidimus, kalbėjo, kaip sutarti ir draugauti su kitais. Visi padarė išvadą, kad reikia draugauti ir į žaidimus priimti visus norinčius, o ne tik geriausius draugus. 5-7 klasių mokiniai kalbėjo apie patiriamą stresą ir jo įveikos būdus. Išsiaiškino, kas yra stresas, ir kaip jį įveikti. Pakalbėję apie relaksacijos svarbą žmogui, visi ją išbandė praktiškai – skambant raminančiai muzikai visi užsimerkę bandė ne tik atsipalaiduoti patys, bet ir nuraminti smegenis. 8-10 klasių mokiniai diskutavo apie savęs pažinimą ir karjerą.

Šios dienos užsiėmimai puikiai atitiko mokykloje vykdomą Erasmus+ KA2 tarpmokyklinį partnerysčių projektą „Naudingi metodai įveikti smurtą mokyklose“ (angl. Useful methods to combat violence in schools).