„Erasmus+“

Gruodžio 10-14 dienomis keturios mūsų mokyklos daugiafunkcio centro mokytojos dalyvavo „Erasmus+“ tarpmokyklinių partnerysčių gerosios praktikos mainų tarptautinio projekto „Naudingi metodai, kaip įveikti smurtą mokyklose“ (angl. Useful methods to combat violence in schools; projekto Nr. 2018-1-RO01-KA229-049057_1) pirmame susitikime su projekto partneriais Rumunijoje, Sibiu mieste. Į susitikimą vyko šio projekto koordinatorė anglų kalbos mokytoja Jolita Puidokienė, mokyklos direktorės pavaduotoja ugdymui ir rusų kalbos mokytoja Nijolė Anankaitė, socialinė pedagogė Neringa Pilypaitienė ir spec. pedagogė – logopedė Vaida Kupstaitytė.  Projekto koordinatoriai rumunai į pirmąjį susitikimą sukvietė visas partnerines bendrojo lavinimo mokyklas iš Italijos, Graikijos, Bulgarijos, Turkijos ir Lietuvos.

Susitikimo metu dalyviai lankėsi rumunų partnerių mokykloje Centrul scolar de educatie incluziva Turnu Rosu, kur buvo sutikti labai šiltai. Kolegos iš įvairių šalių ne tik apžiūrėjo mokyklą, klases ir lauko erdves, bet taip pat bendravo su mokiniais, mokytojais, stebėjo, kaip vyksta ugdomoji veikla, domėjosi kitais švietimo ir ugdymo klausimais, diskutavo apie smurto prevenciją. Taip pat susitikime buvo aptarti tolimesni projekto darbai ir suderinti kiti susitikimai. Projekto veiklos, prasidėjusios 2018 m. rugsėjo 3 dieną, baigsis 2020 m. rugpjūčio 31 dieną.

Svarbiausias projekto tikslas – surasti tinkamus metodus, kaip sumažinti ir įveikti smurtą mokyklose, pasidalinti gerąja patirtimi tarp partnerių. Pagrindiniai projekto uždaviniai: pagerinti kompetencijas plėtojant mokymosi visą gyvenimą, užsienio kalbų įgūdžius, skatinti įstaigos bendruomenę domėtis ir suprasti kultūrų įvairovę. Strateginės partnerystės projektai skirti remti švietimo įstaigų, jaunimo organizacijų, įmonių, vietos ir regionų valdžios bei nevyriausybinių organizacijų strategines partnerystes.

Dalyviai taip pat turėjo galimybę pažinti Rumuniją, jos kultūrą: aplankė Sibiu miesto senamiestį, lankėsi Alba Julija miestelyje, druskų kasyklose Salina Turda. Artimiausias projekto susitikimas  2019 m. balandžio mėnesį vyks Bulgarijoje, Velingrade, į kurį vyks dvi mūsų mokyklos mokytojos ir keturi mokyklos mokiniai.

Apie projektą čia—>