Tarptautinio eTwinning projekto logotipo konkurso nugalėtoja

Plokščių mokykla daugiafunkcis centras kartu su kitomis 9 ES šalimis dalyvauja Kroatijos mokytojų inicijuotame integruoto ugdymo projekte „Country from a box“. Projektas vykdomas eTwinning mokymosi platformoje, skirtoje švietimo darbuotojams (mokytojams, direktoriams, bibliotekininkams ir kt.), dirbantiems vienoje iš Europos šalių mokyklų. Platforma suteikia galimybes bendrauti, bendradarbiauti, kurti projektus, dalintis ir, trumpai tariant, jaustis bei būti įdomiausios besimokančios Europos bendruomenės dalimi.

Pagrindinis mūsų projekto tikslas – pagerinti mokinių žinias apie įvairias Europos šalis, integruojant įvairius mokomuosius dalykus (geografiją, istoriją, gamtos pažinimą, literatūrą, istoriją, dailę, muziką ir kt.) Mokiniai visose šalyse atlieka tas pačias užduotis, kurių rezultatai yra skelbiami eTwinning platformos projekto skiltyje.

Viena iš pirmųjų užduočių buvo projekto logotipo kūrimas. Visi 9 mokyklų dalyvių  darbai buvo eksponuojami eTwinning  platformoje. Balsuojant buvo išrinktas geriausiai temą atskleidžiantis darbas, kuris bus naudojamas kaip pagrindinis projekto logotipas. Jo autorė – Plokščių mokyklos  daugiafunkcio centro 5 klasės mokinė Marija Gafurova (mokyt. Rasita Gokdere).