Erasmus+ projekto „Naudingi metodai, kaip įveikti smurtą mokyklose“ veiklose Bulgarijoje

Balandžio 15-19 dienomis Šakių rajono Plokščių mokyklos daugiafunkcio centro komanda, anglų k. mokytoja Jolita Puidokienė, soc. pedagogė Neringa Pilypaitienė, 7 klasės mokinė Justė Klimavičiūtė, 8 klasės mokinys Kristupas Jansavičius, 9 klasės mokiniai Brigita Barkauskaitė ir Eimantas Jansavičius, dalyvavo Erasmus+ projekto „Naudingi metodai, kaip įveikti smurtą mokyklose“ veiklose Bulgarijoje, Velingrade. Vasil Levski vidurinės mokyklos mokytojai ir mokiniai šiltai sutiko projekto dalyvius.

Per penkias dienas buvo įvairių veiklų: pristatėme savo šalį, rajoną ir mokyklą; mokiniai grupėse kūrė ir pristatė plakatus apie skirtingas smurto rūšis ir ateities mokyklą be smurto ir patyčių; apsikeitė pačių darytomis atvirutėmis. Taip pat lankėmės Velingrado miesto muziejuje, kuriame mokiniai margino kiaušinius; 2019 metų kultūros sostinėje Plovdive ir jame esančiame etnografiniame muziejuje; Rila Monastery (vienuolyne) ir Blagoevgrad mieste.

Penktadienį visiems Erasmus+ projekto dalyviams buvo įteikti dalyvių pažymėjimai. Atsisveikinome iki rugsėjo, kai visi susitiksime Lietuvoje, Plokščių mokykloje daugiafunkciame centre.