„Vaiguvos lauko galerija“

Menininką Vytautą Tamoliūną (1955–2009) daugelis prisimena kaip produktyvų kūrėją, aktyvų parodų, plenerų, kūrybinių stovyklų dalyvį. Prabėgo jau dešimtmetis, kai teko atsiveikinti su Vytautu, netikėtai užklupus sunkiai ligai, bet galime pasidžiaugti, kad tai, ką jis paliko mums,  ir toliau žavi jo talento gerbėjus. Paveiksluose vis dar virpa mažais įvairiaspalviais potėpiais žolynų stiebai, vis dar raibuliuoja vandens verpetai upės tėkmėje, vis dar rupšnoja žolę ištirpęs rūke arklys, vis dar beribėn erdvėn traukia stebuklinga šviesa, skleidžianti ramybės pojūtį ir pasaulio sakralumą…

Ši šalia Vaiguvos krantų, eksponuojama paroda, leidžia pasigėrėti tik nedidele tapytojo kūrybinio palikimo dalele, o pažinojusiems jį – atgaivinti šviesius atsiminimus…Kodėl pasirinkta ši vieta? Vytautas su šeima vasarodavo Plokščiuose, prie Vaiguvos, ir čia sukūrė nemažai tapybos darbų, meninių instaliacijų, fotografijų, kurias įkvėpė miestelio gamta ir kiti objektai. Tai tapo paskata surengti parodą šioje vietoje, juoba, kad ir pats Vytautas mėgo įsibridęs į vandenį tapyti Vaiguvą drobėje.  

Per savo gyvenimą už kūrybinius pasiekimus pelnęs daugybę apdovanojimų Lietuvoje ir užsienyje, autorius savo meną eksponavo daugybėje galerijų bei kultūros įstaigų, tačiau pirmą sykį jo darbų paroda atsidūrė gamtos prieglobstyje. Žinoma, lauko sąlygos leidžia parodyti tik skaitmenines tapybos darbų reprodukcijas, bet manome, kad šiai savotiškai „lauko galerijai” dailininkas tikrai pritartų, kadangi ir pats mėgo įvairius netradicinius meninius sprendimus.

Tebus ši vaizdinių ir  prisiminimų sintezės paroda gražus atminties ženklas per anksti pasaulį palikusiam talentingam menininkui.

                                                                                                                              Parodos rengėjai

 

Pasidomėti menininko kūryba galima internetinėje galerijoje www.tamoliunas.lt

Čia galėsite pamatyti video filmą apie dailininką, jo tapybos darbus ar įsigyti paskutiniuosius menininko kūrinius.  Tel. pasiteiravimui:  861211505 Rimantė