Mokiniai lankė garsiausius Lietuvos ir pasaulio muziejus

Nors karantino metu draudžiama keliauti ir mėgautis daugeliu gyvenimo teikiamų malonumų, muziejų ir galerijų durys lankytojams atviros visame pasaulyje. Tikriausiai reikėtų sakyti – langas, kompiuterio ekranas, kuriame galime apžiūrėti pačius garsiausius ar mažiau garsius, bet įdomius ir nematytus meno ir gamtos kūrinius.

Dvi savaites Plokščių mokyklos – daugiafunkcio centro mokiniai dailės pamokų  metu  bei laisvu laiku lankėsi Lietuvos ir pasaulio muziejų bei galerijų parengtose virtualiose ekspozicijose ir parodose. Šauniausio muziejaus paieškas mokiniai vykdė lankydamiesi Google Arts & Culture  https://artsandculture.google.com/, Lietuvos muziejų https://www.muziejai.lt/Index.lt.asp, Pamatyk Lietuvoje https://www.pamatyklietuvoje.lt,  Lietuvos integralioje muziejų sistemoje https://www.limis.lt/-/virtualus-turai ir kitose internetinėse platformose. Buvo aplankyta daug muziejų ir galerijų. Populiariausi tarp mokinių buvo šie Lietuvos muziejai ir galerijos: Nacionalinė dailės galerija http://www.ndg.lt/lt.aspx , Lietuvos liaudies buities muziejus http://www.llbm.lt/,  Nacionalinis M.K.Čiurlionio dailės muziejus https://ciurlionis.lt/, Lietuvos jūrų muziejus https://muziejus.lt/. Aplankyta Arbit Blato paroda, Technikos ,  Geležinkelio, Aviacijos  muziejai, nepamirštas ir mums toks artimas Zanavykų muziejus. Mokiniai taip pat lankėsi ir garsiausiuose pasaulio muziejuose. Favoritais tapo  Britų muziejus  Londone https://britishmuseum.withgoogle.com/, Van Gogh muziejus Amsterdame https://artsandculture.google.com/partner/van-gogh-museum?hl=en, Gugenheimo muziejus  Niujorke https://www.guggenheim.org/.

Savo patirtimis ir atradimais mokiniai dalijosi  internetinėje „Zoom“ platformoje. Šios platformos galimybės leido ne tik papasakoti  apie savo įspūdžius ir potyrius, bet ir parodyti aplankyto muziejaus ar galerijos vaizdus savo bendraklasiams.