Projektas „Šiandiena rytojui“

Jau tris penktadienius Plokščių mokyklos daugiafunkcio centro bendruomenė susitinka su profesionaliais  menininkais: dailininke Henrika Bartkute ir fotografu Jonu Danielevičiumi, tam, kad besibaigiančios vasaros ir prasidedančio rudens sandūroje galėtų patirti kūrybos džiaugsmą tapant ir fotografuojant nuostabius Plokščių vaizdus.

Plokščių bendruomenė, kurią projekte atstovauja Plokščių mokyklos – daugiafunkcio centro „Suaugusiųjų menų studija“ kartu su Gelgaudiškio ir Lekėčių bendruomenėmis dalyvauja VŠĮ „Kūrybinių iniciatyvų centro“ vykdomame projekte „Šiandiena rytojui“.  Projekto tikslas yra paskatinti bendruomenės narius atrasti savyje kūrėjus, nes šiandien žmogui reikia priimti daug iššūkių,  išspręsti daugybę problemų. Pasaulio susidūrimas su nauju iššūkiu –pandemija – palietė ir kiekvieną žmogų. Paaiškėjo, kokia svarbi yra kultūra, dar aiškiau – kaip svarbu yra kurti, bendrauti, socializuotis – būti visuomenėje ir bendruomenėje. Kūryba yra vienas iš kertinių asmens raiškos būdų, padedanti asmeniui išreikšti savo emocijas, realizuoti savo idėjas, pasijusti laisvam. Taigi pagrindinė projekto idėja buvo organizuoti atviras kūrybines dirbtuves panemunės miestelių gyventojams. Projekto metu tapytoja Henrika Bartkutė ir fotografas Jonas Danielevičius surengė atviras kūrybines dirbtuves bendruomenės nariams.

2020.10.02 paskutinių kūrybinių dirbtuvių metu „Fotopasivaikščiojimas su fotografu“ Plokščių mokykloje – daugiafunkciame centre buvo atidaryta ir bendra Plokščių bei Lekėčių bendruomenės narių tapybos darbų paroda, kurią galima būtų apžiūrėti visą spalio mėnesį. Dar viena – fotografijos darbų, planuojama atidaryti spalio mėnesio pabaigoje.