Dirbtuvės-konferencija Vilniaus Demokratinėje mokykloje

Kovo 18-19 dienomis trys Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro mokytojos – Itana Dirvelienė, Jolita Puidokienė ir Sandra Vilčinskienė – dalyvavo projekto „Demokratinio ugdymo principais grįstų praktikų įdiegimas Lietuvoje“ dirbtuvėse-konferencijoje.
Konferenciją pradėjo ir pagrindines demokratinio ugdymo vertybes pristatė Donata Norkienė – Demokratinės mokyklos steigėja. Savo sėkmės istorija apie demokratinio ugdymo taikymą valstybinėje mokykloje dalijosi Šiaulių rajono Dubysos Aukštupio mokyklos direktorius Vaidas Bacys.

Svečių buvo ne tik iš Lietuvos, bet ir iš šiuo metu karą išgyvenančios Ukrainos. Gyvai renginyje dalyvavo Ira Branitskaya, nuotoliu jungėsi Yaroslav Kovalenko. Abu dalijosi savo mokyklų socialinės demokratijos patirtimi.
Konferenciją baigė ir įspūdžiais apie praėjusią vasarą vykusį MINI miesto žaidimą dalijosi MINI Vilniaus merė Domantė Noreikaitė (Vilniaus Antakalnio progimnazija). MINI miestas – vaikų kuriamas miestas. Vaikai tokiame mieste turi galią kurti ir keisti institucijas, priimti įstatymus ir tokiu būdu išžaisti demokratiją.