Susitikimas „Mūsų kraštas Lietuvos valstybės dalis“ ir 2017 metų kalendoriaus pristatymas

Vasario 15d. Plokščių mokykloje daugiafunkciame centre vyko Lietuvos Nepriklausomybės dienai skirtas bendruomenės susitikimas „Mūsų kraštas Lietuvos valstybės dalis“. Plokštiečius pasveikinti su švente atvyko Šakių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Edgaras Pilypaitis, rajono tarybos narės Dinara Gudaitienė ir Violeta Simonavičienė.

Šakių viešoji biblioteka pristatė jau

aštuonioliktąjį, 2017 metų kalendorių.  Kalendoriaus sudarytoja, bibliotekos skyriaus vedėja Lina Eringienė kalbėjo apie ryškiausias šių metų sukaktis svarbias Šakių kraštui, supažindino su žymiausiais rajono žmonėmis, kurie šiais metais švenčia savo jubiliejus.  Savo poezija  renginį papuošė poetės Ona Jasinskienė ir Rita Juškevičiūtė Mockeliūnienė, muzikiniais kūriniais džiugino Violeta Simonavičienė.

Plokščių žmonėms  šių metų kalendoriaus puslapiai taip pat ypatingi – juose minimos mokytojos Aldonos Isevičienės(1927-2015), Gražinos Dzedolikaitės Kazarian, kunigų Antano Urbanavičiaus ir Artūro Sederevičiaus, gydytojos Dainos Bagdonienės, teisininko ir  poeto Jono Ivoškos, mokytojo ir kraštotyrininko Tomo Glodo jubiliejinės sukaktys.

Mokyklos mokiniai taip pat gražiai paminėjo Lietuvos Nepriklausomybės dieną. Pradinių klasių mokiniai savo meilę Lietuvai išreiškė piešiniais ir juos sukomponavo į tautinę vėliavą. 5-10 klasių mokiniai rašė laiškus Lietuvai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *