SUSITIKIMAS SU NERIJU BUIVYDU IR „20 MARATONŲ UŽ LAIMINGESNIUS VAIKUS“ KOMANDA

Graži draugystė, prasidėjusi dar praėjusių metų pavasarį tęsiasi. 2016 metų gegužės 19 dieną, daugiau nei 30 mokinių, mokytojų ir bendruomenės narių galėjome pabūti akcijos „Bėgimas per Lietuvos mokyklas – už laimingesnius vaikus mokyklose“ dalyviais ir kartu nubėgti paskutinius septintojo maratono kilometrus..

Patirti įspūdžiai ir džiugios akimirkos atgijo, kai šiais metais gavome Nerijaus Buivydo kvietimą susitikti ir pasidalinti prisiminimais, kartu pasitarti kokios mokyklos reikia, kad joje vaikai ir mokytojai būtų laimingi. Šį kartą organizavimo darbai buvo mūsų rankose, taigi susitikimo sąlygas diktavo pradinių klasių mokiniai ir jų mokytojos.  Gegužės 30 dienos sutartas vizitas prasidėjo mokykloje. Susitikę ir pasilabinę mokykloje, nuvykome į bene žymiausią Plokščių miestelio vietą – Vaiguvos gatvę.

Demokratinės mokyklos vadovas Nerijus ir jį lydėjusi „kemperio komanda“ – Asta ir Rapolas, drąsiai priėmė iššūkį nubėgti „Plokščių maratoną“ ir kartu su vaikais, basomis kojomis, šlepsėjo Vaiguvos upeliu. Mokiniai čia buvo greitesni, nes nėra taip paprasta pasiskubinti, kai turi atidžiai žiūrėti kur akmenuotame upelio dugne pastatyti pėdas, o dar ir šaltas vanduo negailestingai žnaibo. Distanciją įveikė visi. Tada Nerijus pakvietė bendrai mankštai. Pasimankštinę, pasivaikščioję ir pasėdėję ant „Kudirkos akmens“, vaikai svečius pakvietė pažaisti liaudies žaidimų, pašokti. Geros nuotaikos, smagių emocijų ir pašėliojimo tikrai netrūko. Bendrą  pasibuvimą užbaigėme medžių pavėsyje jaukiai susėdę pokalbiui, kalbėjomės „apie pokyčius mokykloje ir ką patys galėtume pakeisti“. Nerijus Buivydas papasakojo, apie jo vadovaujamos Demokratinės mokyklos modelį, tarpusavio bendravimą su mokiniais, bei galiojančias taisykles ir susitarimus.

Vėlesnei diskusijai pasiliko su neformaliomis jaunimo grupėmis dirbantys mokytojai, direktorė, prisijungė buvęs mokyklos mokinys dabartinis rajono tarybos narys Tautvydas Šukys. Minčių ir idėjų daug. Išsiskyrėme susitarę tolimesnei bendrystei…

Nuotraukos čia…>

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *