Saugesnio interneto diena

Saugesnio interneto diena minima daugiau nei 120 šalių visame pasaulyje. Lietuvoje Saugesnio interneto diena yra švenčiama jau 15-ąjį kartą. Šiai dienai skirtas šūkis „Junkis, kurk ir dalinkis pagarbiai: geresnis internetas prasideda nuo tavęs!“ kviečia interneto vartotojus, ir ypač vaikus, atkreipti dėmesį į interneto turinį ir prisidėti prie saugesnio interneto kūrimo. Siekiama vaikus ir jaunuolius mokyti saugiai ir atsakingai naudotis skaitmeninėmis technologijomis bei atkreipti dėmesį į interneto problemas visame pasaulyje.

Mokykloje pirmosios pertraukos metu anglų kalbos mokytoja Jolita Puidokienė ir socialinė pedagogė Neringa Pilypaitienė pristatė Saugesnio interneto dienos veiklas:

Parengti stendai, kuriuose eksponuojami vaikų kurti saugesnio interneto dienos logotipai;

5 – 7 kl. mokiniai žiūrėjo tiesioginę paskaitą tema „Kaip teisingai išnaudoti socialinius tinklus“;

Mokinių komanda teletiltu kartu su Kipro mokyklos mokiniais dainavo dainą „I like it“ (safer Internet Day song – saugaus interneto dienai paminėti skirta daina). Tai buvo viena iš šiais metais vykdomo tarptautinio projekto „Create an European perspective of using the Internet safely“ („Sukurkime europietišką perspektyvą, kaip saugiai naudotis internetu“) veiklų.

« 1 3 »

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *