BE PATYČIŲ 2019

2019 metų kovą emocinės paramos tarnyba „Vaikų linija“ paskelbė Sąmoningumo didinimo mėnesiu BE PATYČIŲ ir kviečia visuomenę įvairiomis veiklomis ir idėjomis sutelkti dėmesį į patyčių problemą ir siūlyti būdus bei priemones, kaip kiekvienas iš mūsų gali prisidėti, kad patyčių mūsų šalyje būtų mažiau. Ši iniciatyva pakeičia devynerius metus vykusią nacionalinę „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“.

Jau dešimtą kartą akcija BE PATYČIŲ vykdoma ir Plokščių mokykloje daugiafunkciame centre.

Mokiniai kartu su mokytojais, klasių auklėtojais, socialine pedagoge gvildeno patyčių problemą, kalbėjo apie jausmus, kuriuos patiria įskaudintas žmogus, modeliavo įvairias konfliktines situacijas, patys kūrė patarimus ir net gamino „vaistus nuo patyčių“. Labai gražūs kūrybiniai darbai, patarimai, šypsenos ar tiesiog spalvoti, nuotaikingi paveikslėliai papuošė vestibiulio sieną.

Tradiciškai mokinių tarybos nariai tęsia tradiciją ir veda „Draugystės pamokėles“ pradinių klasių mokiniams. Ačiū tariame Jonei ir Gabijai 9kl., Kotrynai 8 kl., Justei, Donatui 7 kl., Gustei, Mildai, Edvardui 6 kl. ir Lukui 8 kl.

Nors esame įsitikinę, kad patys mažiausi vaikų darželio ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikučiai gyvena draugiškai, bet šiais metais nusprendėme aplankyti ir juos. Kartu su mažaisiais bendravo, žaidė ir būti draugiškais mokė Austėja 5 kl. ir socialinė pedagogė Neringa.

VAIKAI, GYVENKIME DRAUGIŠKAI!!!!