Rankdarbių paroda iš lino

Visą gegužės mėnesį Plokščių mokyklos daugiafunkcio centro bibliotekoje bus eksponuojama  G. Duobienės rankdarbių paroda iš lino „Ačiū mama“.

„Džiaugiuosi, kad yra tokių žmonių kaip Genutė, kuri šiais laikais turi išmonės ir laiko kurti nuostabius rankdarbius. Plonyčio siūlo gijos, paliestos kruopštaus pirštų prisilietimo, virsta nuostabiais nėriniais, o ji tai daro ilgais rudens ir žiemos vakarais, kai nudirbti visi lauko darbai. Trumpai apžvelgti Genutės kūrybos ratą turbūt neįmanoma. Šios šiltos ir energingos moters pomėgių ratas labai platus: tai ir vilnos vėlimas, juostų pynimas, ir karpiniai, gaminiai iš molio, drabužių kūrimas. Visa tai daroma su didele meile, meniškai bei išradingai“,- parodos atidarymo metu kalbėjo bibliotekininkė I. Krištolaitienė.

Duobienė nuo mažens mėgo nerti vąšeliu, siuvinėti, megzti. Savo kūrybą autorė įvardijo kaip pomėgį, kurį paveldėjo iš savo mamos. Parodoje puikuojasi įvairios servetėlės, rankinės, skėtis, skrybėlaitės ir kiti rankdarbiai. Originaliomis detalėmis išsiskiria drabužiai, kuriuos galima komplektuoti arba mainyti atskiromis detalėmis kaskart gaunant kitokius derinius.

Kviečiame visus aplankyti šią parodą, skirtą Motinos dienai paminėti.