Europos judumo savaitė 2019

Minėta kampanija yra didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje, kuria Europos šalys raginamos skatinti darnų transporto priemonių naudojimą ir pakviesti žmones išbandyti transporto alternatyvas, galinčias pakeisti automobilį, tuo siekiant mažinti aplinkos taršą. Minėta kampanija kasmet vyksta rugsėjo 16–22 dienomis. 2019 metų Europos judumo savaitės tema – Žingsniuokime kartu!“.

Plokščių mokykla daugiafunkcis  centras taip pat kasmet dalyvauja šioje akcijoje ir skatina vaikus daugiau judėti, primena apie teigiamą poveikį sveikatai ir aplinkai, bei skatina geras emocijas kartu.

Pirmadienį kartu su ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikais judėjo ir „Kamuolio dienos“ žaidimus organizavo Šakių Visuomenės sveikatos biuro specialistė E. Zubrickienė. Trečiadienį pertraukų metų vyko komandinio baudų mėtymo varžybos, o penktadienį mokiniai savo taiklumą galėjo išbandyti „smiginio“ rungtyje. Veiklas mokykloje organizavo fizinio lavinimo mokytojas V. Makūnas ir socialinė pedagogė N. Pilypaitienė.