Tarptautinis seminaras – mokymai „Queer it up!

2019  metų rugsėjo 23-28 dienomis Plokščių mokyklos – daugiafunkcio centro mokytoja Rasita Gokdere dalyvavo tarptautiniame seminare „Queer it up! – including Sexual Orientation and Gender Identity and Expresion in Youth Work Practic“ (Neužmiršk! –  lytinės orientacijos ir lytinę tapatybės bei išraiškos įtraukimas į darbo su jaunimu praktiką) Molinoje (Ispanija).

Šio seminaro tikslai buvo:

– Norėdami pasiekti piliečius, puoselėkite įvairovę ir nediskriminavimą

– Suteikti reikalingas kompetencijas, kurios padėtų   į darbo su jaunimu praktiką  įtraukti teigiamą požiūriį į lytinę orientaciją ir lytinę tapatybę bei išraišką.

– Išsiaiškinti darbo su LGBT + jaunimu ypatumus ir iššūkius švietimo aplinkoje ir europinėje veikloje.

-Pažvelgti į sunkumus, su kuriais susiduria LGBT + jaunimas, ir kaip praktikuojantys darbuotojai gali tapti teigiamų pokyčių ar augimo tarpininkais.

– Pasiūlyti veiksmų planą ir priemonių rinkinį, skirtą kovoti su diskriminacija dėl SOGI.

– Pasiūlyti erdvę dalyvių apklausai ir asmeniniam augimui.

-Padidinti LGBTI žmonių sąmoningumą ir pripažinimą visoje Europos Sąjungoje

-Naudoti „Erasmus+“ programą kaip įrankį kurti jaunimo programas, skatinančia įvairovės toleranciją.

Šiuose mokymuose buvo remiamasi patirtiniu mokymusi ir neformaliuoju ugdymu, atmosferoje, kurioje dalyviai gali mokytis vieni iš kitų ir jaustis įgalioti dalintis savo patirtimi bei kritiškai išnagrinėti savo praktiką.

Kai kurios sesijos buvo rengiamos mažomis grupėmis, o teorinės temos buvo rengiamos tiek plenarinėje, tiek mažose grupėse. Dalyviams buvo suteikta erdvė dalintis patirtimi, tam kad dalyviai galėtų aktyviau dalyvauti kursuose.

Be to, internetiniai tiesioginiai interviu, vaizdo įrašai, grafinio supaprastinimo ir pasakojimo metodai, savarankiškas mokymasis ir veikla atviroje erdvėje palaikė mokymo kursų intensyvumą.