Erasmus+ projektas „Suaugusiųjų besimokančiųjų mokymosi galimybių didinimas“

Plokščių mokyklos – daugiafunkcio centro neformalaus suaugusiųjų švietimo darbuotojai mokėsi prisijaukinti virtualią ir papildytą realybę Foligno mieste (Italija)
 
Plokščių mokykla – daugiafunkcis centras vykdo Erasmus+ projektą „Suaugusiųjų besimokančiųjų mokymosi galimybių didinimas“. 2021 m. lapkričio 14 – 24d. projekto vadovė, suaugusiųjų menų klubo „Molis“ vadovė Rasita Gokdere ir socialinė pedagogė, savanoriaujanti vykdant neformalias suaugusiųjų švietimo veiklas Neringa Pilypaitienė dalyvavo mokymų centro „EUROPEAN GRANTS INTERNATIONAL ACADEMY SRL“ organizuotame seminare AR & VR FOR THE EDUCATION AT CULTURAL HERITAGE (AR (papildyta realybė) ir VR (virtuali realybė) kultūros paveldo ugdyme), orientuotame į neformalių suaugusiųjų veiklų plėtrą ir papildymą IT technologijomis.
 
Mokymų metu dalyviams buvo pristatytos šiuolaikinių IT technologijų (VR ir AR) poveikis ir galimybės, gerinančios neformalių suaugusiųjų švietimo veiklų kokybę ir plėtrą (tokių kaip meninės raiškos, kultūros paveldo pažinimo, teatro ir kt.). Seminaro dalyvės susipažino su „Mozila Hubs“ VR pritaikyta platforma, kurią sukūrė „Mozilla Mixed Reality“ komanda, privataus bendravimo ir bendradarbiavimo įrankiu, leidžiančiu susisiekti su žmonėmis ir įtraukti išteklius iš viso interneto susitikimams ir virtualiems renginiams, taip pat „ZapWorks“ AR įrankių rinkiniu skirtu organizacijoms norinčioms peržengti kūrybiškumo ribas galimybėmis greitai kurti, skelbti, analizuoti ir išplėsti įtraukiant AR patirtį į norimas organizacijos veiklas.
 
Dalyvės taip pat lankėsi istorinio paveldo vietose, tokiose kaip Asyžius, Florencija, kur ne tik grožėjosi istorinio paveldo objektais, bet ir rinko medžiagą laboratoriniams – praktiniams darbams.
 
Ne mažiau įdomus ir naudingas buvo susitikimas su Bevagna bendruomene, vienijančią aplinkinių miestelių bendruomenes ir pažintis su bendruomeninio verslo projekto “La Strada del Sagrantino“ nauda bendruomenės nariams ir verslui. Seminaro dalyviai Buvo priimti Bevagna merės Annarita Falsacappa.