Erasmus+ projekto susitikimas Sicilijoje, Italijoje

Gruodžio 9-13 dienomis Plokščių mokyklos daugiafunkcio centro komanda – anglų k. mokytoja Jolita Puidokienė, soc. pedagogė Neringa Pilypaitienė, Marija Gafurova (6kl.), Augustas Čebanauskas (7kl.), Kotryna Urbanavičiūtė (9kl.) ir Lukas Sabeckas (9kl.) – dalyvavo jau ketvirtame projekto susitikime Sicilijoje, Italijoje.

Šio susitikimo metu dalyviai pristatė vieni kitiems, ką dar nuveikė savo mokyklose projekto tema, aptarė būdus ir metodus „Kaip aš įveikiu smurtą mokykloje?“ („How do I cope with violence in my school?“) ir pristatė paruoštas elektronines knygas „Kaip aš jaučiuosi mokykloje“ (e-book „How I feel at school“). Taip pat visi kartu išrinko elgesio taisyklių knygos pagrindinį viršelį („Rules of behaviour in school“).  Susitikimo paskutinę dieną dalyviai surengė piešinių ir nuotraukų parodą „Už geresnį pasaulį“ („For a better world“).

Per penkias vizito dienas visi projekto dalyviai taip pat turėjo galimybę pažinti Begerijos miestelį, kuriame įsikūrusi partnerių mokykla, aplankyti Sicilijos sostinę Palermą, paragauti itališkų patiekalų ir, žinoma, pabendrauti su iš kitų šalių atvykusiais mokiniais, o tai leido mokiniams pagerinti jų anglų kalbos žinias ir bendravimo įgūdžius.

Strateginės partnerystės projektai skirti remti švietimo įstaigų, jaunimo organizacijų, įmonių, vietos ir regionų valdžios bei nevyriausybinių organizacijų strategines partnerystes, o Plokščių mokykla daugiafunkcis centras šį Erasmus+ tarpmokyklinių strateginių partnerysčių gerosios praktikos mainų tarptautinį projektą „Naudingi metodai, kaip įveikti smurtą mokyklose“ (angl. Useful methods to combat violence in schools) vykdo  nuo 2018 metų rugsėjo 3 d. Projekto koordinatoriai – rumunai, partneriai – bendrojo lavinimo mokyklos iš Italijos, Graikijos, Bulgarijos, Turkijos ir Lietuvos. Šio projekto Plokščių mokykloje koordinatorė anglų kalbos mokytoja Jolita Puidokienė. Projekto tikslas – kovoti prieš smurtą ir įvairias patyčias mokyklose, ieškoti ir rasti metodų ir būdų, kaip su tuo kovoti, ir pasidalinti savo patirtimi su projekto partneriais, pasimokyti vieniems iš kitų.