Susitikime Izmire, Turkijoje.

Šakių rajono Plokščių mokykla daugiafunkcis centras nuo 2018 metų rugsėjo 3 d. vykdo „Erasmus+“ tarpmokyklinių strateginių partnerysčių gerosios praktikos mainų tarptautinį projektą „Naudingi metodai kaip įveikti smurtą mokyklose“ (angl. Useful methods to combat violence in schools). Projekto koordinatoriai – rumunai, partneriai – bendrojo lavinimo mokyklos iš Italijos, Graikijos, Bulgarijos, Turkijos ir Lietuvos. Šio projekto Plokščių mokykloje koordinatorė anglų kalbos mokytoja Jolita Puidokienė.

Projekto tikslas – kovoti prieš smurtą ir įvairias patyčias mokyklose, ieškoti ir rasti metodų ir būdų, kaip su tuo kovoti, ir pasidalinti savo patirtimi su projekto partneriais, pasimokyti vieniems iš kitų.

Birželio 28 – liepos 2 dienomis Plokščių mokyklos komanda, anglų k. mokytoja Jolita Puidokienė, soc. pedagogė Neringa Pilypaitienė, spec. Pedagogė – logopedė Vaida Kupstaitytė ir mokyklos IT specialistas Saulius Višinskas dalyvavo paskutiniame projekto susitikime Izmire, Turkijoje.

Šio susitikimo metu dalyviai pristatė vieni kitiems, ką nuveikė savo mokyklose projekto tema. Per penkias dienas taip pat turėjo galimybę pažinti Izmiro miestą, kuriame įsikūrusi partnerių mokykla, aplankyti Bergamo, Sirince, Urla, Cesme miestus, paragauti turkiškų patiekalų ir žinoma pažinti šios šalies kultūrą.

Strateginės partnerystės projektai, skirti remti švietimo įstaigų, jaunimo organizacijų, įmonių, vietos ir regionų valdžios bei nevyriausybinių organizacijų strategines partnerystes.